Tøff konkurranse mot de beste

Artikkelen er over 2 år gammel

Emilie Bråthen var bare en liten glipp fra å havne på pallen.

DEL

I helga ble vårens første utestevne i dressur arrangert på Epona Ryttersportsenter i Kristiansand. Det var et Elitestevne med både ponni og hesteklasser, fra LA (lett A) nivå til Grand Prix. Et stort stevne med totalt over 150 startene.

Emilie Bråthen startet FEIs lagprogram for ponnier fredag og lørdag, og FEIs individuelle program for ponnier på søndag. Dette er programmene med høyest vanskelighetsgrad for ponni, og bedømmes av minimum tre dommere. Det er krevende program med mange ulike øvelser i løpet av 6 minutter.

Fredag red ekvipasjen et godt program til 63,162%. Her ble det en liten feilridning som kostet 3. plassen, så Emilie og Delight ble nummer fire av ni startende. Ifølge rapporten sendt til RA opplevde Emilie det hele som ergerlig.

På lørdag red de til 63,761%. Denne dagen holdt det til en 6. plass av 11 startende. Søndag ble det 62,073%, som holdt til en 5.plass av 9 startende.

Emilie er godt fornøyd med helga.

- Det er hard konkurranse på slike stevner, og jeg konkurrerer mot de beste ponnirytterne i landet. Totalt sett er jeg veldig fornøyd. Veldig kjedelig med feilridningen på fredag, som kostet oss 3. plassen. Det var min feil, så jeg må bare pugge enda mere på programmene. Når blir det noen uker med trening før neste dressurstevne på Tanum i Sandvika, avslutter Emilie Bråthen.

Artikkeltags