Siste ritt med Candy

Skilte lag: Emilie Bråthen vokste fra Candy, og det siste de gjorde før de skilte lag var å vinne stort stevne i Porsgrunn.

Skilte lag: Emilie Bråthen vokste fra Candy, og det siste de gjorde før de skilte lag var å vinne stort stevne i Porsgrunn.

Artikkelen er over 2 år gammel

Emilie Bråthen (13) har hatt stor suksess med ponnien Candy. Men årets siste stevne ble hesten solgt. Rytter har vokst fra sin firbeinte venn.

DEL

Første helg i desember var det sesongavslutning for Emilie og Andrea Bråthen på Vallermyrene i Porsgrunn med totalt 125 startende. Rjukansøstrene reiste nedover med fire ponnier.

Klubbmester

Det var dressur på lørdag og Emilie startet både Candy og Delight. Hun red de i samme klasse, så hun fikk det travelt med å få varmet begge hestene opp.

Emilie red to gode program i klassen MC1 og fikk en flott 1. plass med Candy og 2. plass med Delight. Dermed ble hun i skarp konkurranse med andre hester klubbmester med Candy i MC.

Andrea Bråthen startet også i dressur med sin nye katogori to- ponni, Olivia.

Hun hadde da hatt ponnien i fire uker. Olivia er en typisk sprangponni og hadde aldri startet dressurkonkurranser tidligere, og det ble dessverre ingen plassering på ekvipasjene denne dagen.

Litt bedre

Søndag var det sprangstevne. Der startet igjen Andrea med sin Olivia. Der ble det er en flott 5. plass, noe den unge rytteren var strålende fornøyd med. Emilie Bråthen startet med sin kategori en ponni Barney i klassene 70 og 80 cm. Barney har fortsatt litt «stevneskrekk», så her var målet å få til to nullrunder. En kjedelig stopp på siste hinder resulterte i ingen plassering.

Dette var Emilies siste stevne med Candy, da han nå er solgt videre til en lovende rytterfrøken på 9 år i Trondheim.

- Det har vært en fantastisk tid med Candy og han har gitt oss mange spennende opplevelser og flotte resultater, forteller Emilie Bråthen i en epost til RA. Ekvipasjen ble også klubbmester og kretsmester i dressur i 2016.

- Det er vemodig og trist å selge han, mer jeg har blitt alt for lang for han, forteller EmilieBråthen.

Artikkeltags