Amund gleder seg til verdenscup hjemme på Gaustablikk

Første uka i februar blir det tre dagers fest på Gaustablikk. Da kommer tessungdølen Amund Møster Haugen og resten av verdenseliten i telemark til Rjukan for å kjempe om hvem som er best til å renne på ski.

DEL

Siden starten i 2004 har Fjellguten Skilag arrangert over 100 World Cup-renn fordelt på menn, kvinner og lag.

Når verdenseliten i telemark kommer til Gaustablikk i uke seks neste år er det ventet tre dagers skifest på fjellet. Og Fjellguten Skilags Amund Møster Haugen (23) vil være den mest feststemte av dem alle. Telemarkutøveren fra Tinn har trent bra, og med fire uker i Alpene i Østerrike kjenner han seg så godt forberedt som det er mulig å gjøre.

- Nå kan verdenscupen bare komme, sier Amund. Årets første renn i verdenscupen går av stabelen midt i januar neste år i Frankrike.

Pallen er målet

Amund Møster Haugen har etablert seg på landslaget i telemark. I fjor ble det en 4.plass i verdenscupen, og målet i år er naturligvis et hakk opp, på pallen. Sjansen får han på Gaustablikk 6,7 og 8.februar.

- Føler målsetningen er innen rekkevidde. Og det hadde vært herlig med en pallplass på hjemmebane på Gaustablikk, sier Amund på mobiltelefon fra bilen sin på vei til Gardemoen. Det er ikke med landslaget han skal på tur, men med jobben. Han har siden i sommer jobbet som mekaniker og serviceingeniør for Scana Skarpenord. Han er på vei til Nederland for å gjøre en jobb.

Støtte i Tinn

Etter endt utdanning i Bergen i vår reiste tinndølen hjem. Han stortrives i Scana Skarpenord og livet hjemme i Tinn. Med en fleksibel arbeidsgiver og økonomisk støtte fra Tet og Gaustabanen AS er det mulig for Haugen å konkurrere internasjonalt. .

- Støtten jeg får hjemme i Tinn er totalt uvurderlig. Jeg tjener ikke penger på å kjøre telemark, men jeg taper heller ikke penger. Jeg har jo også Fjellguten Skilag i ryggen også. En må forsake mye når en er på reisefot minst fire måneder i året, men jeg lever likevel et privilegert liv. Stå på ski er livet for meg, og jeg håper det blir mulig å holde på noen år til, sier Amund Møster Haugen.


Spennende arrangement

Amunds far Sigmund Haugen jobber sammen med Fjellguten Skilag på spreng med arrangementet. Gjengen har mye rutine, og få idrettslag i Norge kan verdenscup bedre enn Fjellguten Skilag. Men likevel, det er mye som skal på plass. Skal arrangementet lykkes må det skje noe dag og natt på Gaustablikk disse dagene.

- Vi er ikke helt i mål med alle detaljene, men at det blir tre festlige dager for store og små på Gaustablikk, det kan jeg garantere. Alle konkurransene går i Svarten, og vi vil lage et så publikumsvennlig telemarksirkus som mulig. Vi håper jo på flott vær og mye folk. For telemarksutøverne er alltid verdenscup på Gaustablikk vinterens høydepunkt. Det er vi stolte av, sier Sigmund Haugen.

Det koster å lage til stor fest på Gaustablikk. Budsjettet er på 1,3 millioner kroner, og Haugen og co er i full gang med stable økonomien på plass.

- Slike internasjonale skirenn gjør det lettere å markedsføre skidestinasjonen Rjukan, og den fantastiske utviklingen som skjer i Gaustaområdet., forteller verdencup-generalen Sigmund Haugen.

NRK er med på laget også denne gang. Alle rennene blir også streamet live.
Artikkeltags