-Treningen er først og fremst et fint avbrekk ettersom det blir mye jobbing. Slik er det bare når du driver for deg selv. Men jeg prøver å være bevisst på at jeg skal ha et liv ved siden av butikkjobben. Jeg har både familie og mye annet jeg har lyst til å bruke på. Derfor prøver jeg å balansere dette på en god måte, sier Hagaeie som løper mer enn jevnaldrende flest. Selv om han har det travelt.

Tåler mer

-Jeg føler at løpingen gir meg overskudd. Det er viktig å vær i god form, og spesielt når du har mye ansvar og det er en god del å gjøre på jobb. Jeg har fått erfare at jeg tåler mer når formen er god. Så har vi det sosiale aspektet og ikke minst helsegevinsten som jeg er opptatt av. Jeg vet at jeg er bedre rustet på alle områder dersom det skulle skje noe, så lenge den fysiske formen er god, sa Hagaeie etter at han hadde løpt 21,1 kilometer og halvmaraton i Oslo.

Drømmer om New York

Det gjorde han på 1 time og 33 minutter. Det er bra av en som har rundet 51 år og har et så høyt aktivitetsnivå som det innehaveren av en av Rjukans største dagligvarebutikker har. Rune startet å løpe fordi han hadde lyst til å komme i bedre form. Så ballet det på seg. Han ble som så mange andre bitt av basillen. Friskusen begynte å vær med på løp og siden har det blitt en god del starter i forskjellige løpsarrangement rundt om i Telemark og ellers på Østlandet.

-Hva tenker du i forhold til å stille opp i et maratonløp i Norge eller utlandet?

-Jeg har lyst til å løpe et utenlandsmaraton igjen når det føles trygt å reise utenom landegrensene. Vi har pratet om at Amsterdam og Berlin kan være aktuelle reisemål. I begge disse byene er det flotte maratonarrangement på høstparten. New York Marathon er kanskje den ultimate maratondrømmen, sier Rune som vet at det er stor rift om startlisensene i New York.