Marispelet hadde allerede solgt 2000 utlagt billetter før onsdagens premiere.. Så mange billetter har aldri blitt solgt før – nå må folk løpe og kjøpe, det er bare 500 igjen.

- Alt lover godt, bare under generalprøven tirsdag var det 350 publikummere tilstede. Interessen virker til å være ekstra stor i år. Og et innslag i nyhetene på NRK midt i beste sendetid i dag hjelper jo også på , sier styreleder Kari Anne Valsø.

Regissør Ida Høy og koreograf Inger Cecilie Bertrán de Lis har lyktes med å gi Marispelet noe ekstra hele veien. Og skuespillerne virket til å stortrives med å være med i årets utgave av spelet. Og spillegleden var åpenbart veldig smittsom, noe stemningen blant de nesten 700 publikummerne bar preg av.

Ingebjørg fornøyd

Spelets store stjerne Ingebjørg Buen (33) har slåss for kjærligheten ved Marijuvet i flere år, men hun blir aldri lei. Det blir liksom ikke sommer uten å være Marit Fosso fra Vestfjordalen. Også hun merket at energien hun ga i fra seg til rollen Mari, gikk rett hjem til publikum.

- Jeg synes det fungerte veldig bra. Det er liksom tilført noe nytt litt overalt. Historien har blitt litt fyldigere på en måte ,sier Ingebjørg Buen, som gleder seg til de neste forestillingene torsdag, fredag og lørdag.

Stig Henrik Hoff som spiller Ulf for femte gang i år duret i vei på tinndølsk. Han har gått i lære hos Joar Lurås, og selv om det ble noen få dialekt feilskjær, elsker marispelpublikummet sin Ulf. Kasper Skovli Botnen som Eystein er også en flott opplevelse.

Sten Bjørge Skaslien Hansrud som Bjønn er en underholdende type, og gir historien det nødvendige humoristiske krydderet som trengs. Et spel er jo liksom en lapskaus med det meste, og i dette tilfellet en pepra og velsmakende tinnspa.

Amatørene imponerer

Også vesle Mari, Anne Håkanes, kjenner spelet godt. Det er hennes femte gang som Vesle Mari. Og publikum lot seg imponere. Da særlig da Vesle Mari mister moren sin. Med stor troverdighet greide hun å formidle den håpløsheten og sorgen som måte ha overmannet Vesle Mari da.

Blant amatørene som virkelig greide å få publikum til å le, det var Bent Frode Bystrøm. Maken til ufyselig storbonde Tor skal en lete lenge etter.

- Kjente jeg var nervøs, men etterhvert roet det seg ned. De profesjonelle er veldig flinke til å hjelpe oss amatører. Det var skikkelig moro, sier Bent Frode Bystrøm.

Også Åvald Grønn Reiso som Vesle Eystein og Lavrans Omstedt Rue som Vesle Bjønn gjorde en kjempe god jobb med rollene sine i spelet.

Med musikere, skuespillere, fagfolk, amatørskuespillere og andre frivillige var det omtrent 120 mennesker i sving for å gi publikum en best mulig opplevelse på Krokan onsdag.

Begeistret publikum

Blant de besøkende som hadde reist et stykke for å oppleve Marispelet var kultursjefen i Bykle Helga Jacobsen. Hun har i mange år ønsket å oppleve Marispelet, og i år ble det noe av.

- Dette spelet begeistret meg. Tror hele følelsesregistret mitt ble med her. Fantastisk flott.

Ved siden av kultursjefen i Bykle satt Senterpartiets stortingsrepresentant fra Heddal, Åslaug Sem-Jacobsen. Hun er stor tilhenger av Marispelet.

- Dette er ikke første gangen jeg opplever dette fantastiske spelet, og årets spel var også fantastisk. Stor begivenhet for alle som er glad i Telemark, sier Åslaug Sem-Jacobsen.

En gjeng små og store fra Notodden og Lunde opplevde Marispelet for første gang onsdag. Helén Windsvoll hadde tatt med seg kjæreste, barn og tanteunger til Rjukan for å oppleve dramaet.

- Veldig flott opplevelse. Jeg både lo og gråt en skvett. Glad jeg endelig tok turen. Ungene likte seg også.

Etter premieren onsdag går det slag i slag for skuespillere, musikere og alle de frivillige aktørene fram mot avslutningen på fossekanten lørdag. Og med bare fint vær i sikte ut uka, kan det gå mot rekord for Marispelet i år.