Gå til sidens hovedinnhold

Start jula med Den Store Kinodagen

Lørdag er det klart for halv pris på kino med den årlige kinofeiringen Den store Kinodagen. Men i år tjuvstarter dagen faktisk fredag med Jul på Kutoppen, som også går for halv pris.

Første lørdag i november er alltid Den Store Kinodagen på kinoene over hele landet, der du får halv pris på billettene. I år er det altså 7. november som er dagen, selv om det blir en aldri så liten tjuvstart i år.
- Allerede på fredag får vi lov å vise den fabelaktige norske julefilmen "Jul på Kutoppen". Den er tillatt for alle, og anbefales. Morsom og fin julefilm, som vi ikke fikk plass til på kinodagen, men som vi får vise til halv pris på fredag, til glede for alle som klarer å skaffe seg billett, sier kinosjef Robert Jenbergsen.
- Det blir en tjuvstart på Den store Kinodagen, og siden det er mye kul og norsk julefilm på plakaten i år så er det fort starten på jula i år, mener Jenbergsen.

Norsk og jul i fokus
For på lørdagen er det norsk fokus, med bare en amerikansk og en dansk julefilm, da riktignok begge med norsk tale. Det er både jula og barnas kinodag i år.
- Vi viser igjen "Knutsen og Ludvigsen 2 - Det store dyret" og "Familien Bigfoot", men det er premierenes som dåp i kø denne dagen. Vi har aldri vist så mye norsk premierefilm på denne kinodagen før, sier Jenbergsen.
"Brillebjørn feirer jul", "Dragevokterens jul" er en utrolig flott julefilm, som jeg virkelig anbefaler, i tillegg til den danske julefilmen "Julenissens datter 2", sier Jenbergsen, som venter med godbiten for de voksne tilslutt.
- "Gledelig Jul" er en mulig kommende norsk juleklassiker, med Anne Marit Jacobsen og Otto Jespersen i to av de viktigste rollene, og den avslutter lørdagen. Hvis man ikke orker å se den så seint på lørdag, kan man også se den søndag men da til vanlig billettpris, sier kinosjefen.

Selges nå
Alle forestillinger er lagt ut for salg på kinoens nettside.
- Husk at det er en stor fordel å kjøpe billettene på nett på rjukankino.no, som følge av koronarestriksjoner, og at det er et redusert antall billetter tilgjengelig. Det er lurt å ikke vente for lenge, da det fort kan bli utsolgt, sier kinosjef Jenbergsen, glad for å kunne presentere en lørdagsprogarm med så mye norsk film, så mye julefilm og så mye film for de som spesielt gleder seg til jul dette spesielle korona-året.