Startet demontering beskyttelsestaket på Vemork

TARTET: Mandag startet prosessen med å fjerne det midlertidig beskyttelsestaket over tungtvannskjelleren.

TARTET: Mandag startet prosessen med å fjerne det midlertidig beskyttelsestaket over tungtvannskjelleren. Foto:

Av

I dag startet demontering av det midlertidige taket over Tungtvannskjelleren på Vemork.

DEL

Etterat den siste garantien er på plass, somles det ikke. Tungtvannskjelleren i Hydrogenfabrikken på Vemork skal få sitt museumsoverbygg, og manddag startet demontering av det midlertidige taket over Tungtvannskjelleren på Vemork.
Taket ble satt opp etter at man hadde gravd frem hele ruinene som viste fram en tungtvannskjeller som var i stor grad bevart, men samtidig ble det klart at man allerede i løpet av kort tid oppdaget at når fuktighet kom til i kjelleren oppstod det skader som rust og flassing. I påvente av å finne midler til museumsoverbygget ble det nødvendig å bruke penger på å bygge et beskyttelsestak over ruinene for at ikke regn og snø skulle få. Derfor bidro Rriksanktivaren og Telemark fylke med midler til å lage midlertidige takløsninger.

Det er stor glede over at man nå er igang med museumbygget, riktignok nesten to måneder forsinket i forhold til opprinnelig plan, da man måtte ha ekstrafinansierng for å få nok midler til å gå igang med byggeprosessen. Byggets kostnad har økt flere ganger siden den opprinnelige planen ble lansert. Fra 30 millioner via 40 til 60. Etter anbudsprosessen ble det klart at man ville ut med 75,8 millioner. Siden den gang skal prisen i forhandlinger med entreprenører ha blitt redusert med ca. 4 millioner kroner. Men nå er man igang.
- Nå er vi endelig i gang, skriver Norsk Industriabeidermuseum på sin facebookside, der bildet er hentet.
Det er A til Å Entreprenør AS fra Tinn som har fått hovedentreprisen på bygget. Man tror at museumbygget til Tungtvannskjelleren vil bli en ny turistmagnet for Rjukan.

Artikkeltags