Statsforvalter Per Arne Olsen i Vestfold og Telemark er død, opplyser assisterende statsforvalter Fred-Ivar Syrstad til NRK.

– Per Arne sovnet inn på sykehuset i natt etter kort tids kreftsykdom. Han ble 61 år gammel, sier Syrstad til kanalen.

Per Arne Olsen startet som fylkesmann i Vestfold i Vestfold og Telemark i 2019, i stillingen som nå har skiftet navn til statsforvalter.. Han var også den foreløpig siste fylkesmannen i Vestfold fra 2016 til 2018, før sammenslåingen med Telemark.

Per Arne Olsen var ordfører i Tønsberg fra 2003 til 2009, og representerte Fremskrittspartiet på Stortinget fra 2009 til 2013. Her satt han blant annet som medlem av helse- og omsorgskomiteen, der han flere ganger stilte spørsmål knyttet til kreft i spørretimen.

Olsen har også vært kontorsjef ved partiets hovedkontor i Oslo, og generalsekretær i Fremskrittspartiets Ungdom.

Ikke mange kjente til at Olsen hadde fått en kreftdiagnose, men Olsen har tidligere vært åpen på at han har hatt store helseproblemer, og blant annet har vært gjennom en hjertetransplantasjon tidligere.

– Per har imponert oss alle gjennom viljen til å stå på til tross for helseutfordringer. Han la ikke skjul på at han var hjertetransplantert, men hadde en uslitelig og unik vilje til å aldri gi seg, sier Syrstad til NRK.

Olsen har vært aktiv helt til sykdommen tok overhånd, og deltok blant annet på Dyrsku'n i Seljord i september. Han var ofte også å se på MC-turer i distriktet, og var en ihuga Liverpool-supporter. Senest 6. november feiret han lagets seier mot Tottenham på sosiale medier.

Etter at nyheten ble kjent fredag formiddag, har flere skrevet en siste hilsen til Olsen på hans Facebook-side.

«Så utrolig trist å lese at Per Arne er død. Hedersmannen og sjarmøren, med den store arbeidsgleden, kunnskapen, det gode skjønnet, humoren, latteren og glimtet i øyet. To intense år i Koronakommisjonen ville vært så mye tråere, om ikke det var for hans kjappe, frekke, morsomme replikker og gode historier. Takk, Per Arne ❤️», skriver Astri-Aas-Hansen.

«Utrolig trist å lese om din bortgang, Per Arne. Tusen takk for alt du har gjort for Tønsberg, fylket og landet. Å ha vokst opp i en by under din ledelse var godt, til tross for våre uenigheter. Varme tanker til dine nære. Hvil i fred❤», skriver Ap-politiker Eivind Yrjan Stamnes.


(©NTB)