- Tinn kommune vil følge regjeringens råd og stenger alle idrettshaller i Tinn kommune for voksenaktivitet fra og med torsdag 16. desember, sier Robert Jenbergsen som er idrettskoordinatoren på Tinn kommunes kulturkontor.
Han har sendt ut melding om dette til Tinns seksten idrettslag, og informert gjennom de ulike kanaler i sosiale medier.

- Det dreier som om kontaktbegrensninger, antall og avstand som før, men det er også noen helt nye punkter som innføres.
- Vi anbefaler at folk istedet trener ute, sier Jenbergsen , som oppfordrer til å gå turer, og ta på skia i skog og mark, informerer Jenbergsen.

Her er forordningen som er sendt ut til idretten:

Idrett og organiserte fritidsaktiviteter

* Barn og unge i barnehage- eller grunnskolealder kan ha organiserte fritidsaktiviteter, som for eksempel fotballtrening eller korpsøvelse, men det blir anbefalte begrensninger i hvor mange som kan være med. Hvis aktiviteten foregår innendørs bør det være maks 20 stykker, med mindre alle deltakerne er fra samme kohort i skole eller barnehage. (nytt)

* Vi anbefaler ikke å gjennomføre aktiviteter som samler barn og unge fra ulike steder, for eksempel kamper, cuper, turneringer eller stevner. (nytt)

* Barn og unge som er ferdig med ungdomsskolen bør holde meteren også ved gjennomføring av fritidsaktiviteter. Det betyr for eksempel at de ikke bør spille fotball eller håndball, hvor det er vanskelig å holde meteren. (nytt)

* Vi anbefaler å utsette eller avlyse gjennomføring av arrangementer både ute og innendørs, som kamper og turneringer, og andre organiserte fritidsaktiviteter på tvers av ulike grupper for både barn og voksne. Unntaket er utendørs arrangementer for barn og unge i idretter som ikke krever nærkontakter og som kan utøves med en meters avstand, som for eksempel skirenn, gitt at dette er mulig innenfor arrangementregelverket. (nytt)

* Vi anbefaler å utsette eller avlyse organiserte idretts- og fritidsaktiviteter for voksne som foregår innendørs, som håndballtreninger og korøvelser.

* Voksne kan trene eller ha andre organiserte fritidsaktiviteter utendørs, men det er anbefalt å være maks 20 personer og holde meteren.

* Vi oppfordrer alle til å komme seg ut i frisk luft. Men det er viktig å holde god avstand til hverandre, også når man er ute."