Stopper all aktivitet umiddelbart - har over 370 000 medlemmer

Telemark: NFF stopper all aktivitet i breddefotballen.

DEL

(Telemarksavisa) Norges Fotballforbund har vedtatt at all breddeaktivitet stoppes ut april. Dette innebærer all form for trening, samlinger og kampaktivitet.

Vedtaket kommer som følge av FHIs anbefalinger om tiltak for å hindre spredning av koronaviruset i Norge. NFF følger situasjonen tett og er sammen med NIF i løpende dialog med helsemyndighetene.

Onsdag kom helsemyndighetene med nye retningslinjer for gjennomføring av arrangementer i Norge, og på bakgrunn av dette har NFF besluttet å innstille all aktivitet på breddenivå. Idrettslag som har spørsmål vedrørende dette bes ta kontakt med sin lokale fotballkrets. Informasjon vil også bli oppdatert på fotball.no

- Vi har over 370 000 aktive medlemmer, og veldig mange er involvert i fotballen på ulike måter hver eneste dag. NFF har et stort samfunnsansvar, og i likhet NIF og resten av Idretts-Norge tar vi situasjonen på alvor og følger rådene fra helsemyndighetene for å bidra til å begrense spredningen av koronaviruset, sier Pål Bjerketvedt, generalsekretær i Norges Fotballforbund i en pressemelding.

I løpet av dagen vil det komme en oppdatering på hva som skjer med Toppserien, Eliteserien, 1. divisjon kvinner, OBOS-ligaen og PostNord-ligaen.

I Pors var man tidlig ute med å ta grep torsdag formiddag. Allerede tidlig på dagen la klubben ut denne meldingen:

- I forbindelse med spredning av Korona-virus har Pors Fotball hele tiden vært opptatt av å ta de forholdsregler som vi mener har vært nødvendige, samtidig som vi har fulgt de retningslinjer vi er anbefalt av NFF og Porsgrunn kommune. Når kommunen nå anbefaler at barn holdes hjemme fra barnehager og skoler, er det ikke lenger forsvarlig å arrangere treninger og kamper hos oss. Vi stenger derfor ned all organisert aktivitet i klubben inntil videre, og håper på forståelse for dette. Ta hensyn til hverandre nå, så håper vi på bedre tider om en kort stund.

Artikkeltags