Det ble intet mindre enn Norges første OL-gull i Tokyo til Kristian Blummenfelt. I tillegg ble det en slags "lagseier" til Norge, som er det eneste landet som kjører "landslag" i triatlon. Gustav Iden ble nummer 8 og Casper Stornes ble nummer 11. Alle er fra Bergen. Dette er konkurransen de tre har hatt som sitt store mål i 10 år. Da er det ikke minst godt å se en så sterk laginnsats.

I Rjukans friidrettsmiljø er natten seier selvfølgelig møtt med begeistring. Andres Sætre i Rjukan IL Friidrett og Triatlon, som også arrangerer Norseman Extreme Triathlon forteller de har en bitteliten aksje i OL-gullet.
- Først og fremst en gratulasjon til Kristian Blummenfelt med olympisk gull. Hardangervidda triatlonklubb, klubben som ligger bak Norseman har en stipendordning som tildeles lovende triatleter. Kristian ble tildelt stipendet tidlig i sin karriere, forteller Sætre.

Ikke overrasket

Tommy Storøygard fulgte naturligvis med under nattens løp, og var ikke overrasket.
- Ja, jeg hadde tro på medalje, men det er jo flott at det ble gull. For oss i miljøet er det imidlertid ingen overraskelse. Jeg prata med treneren hans, Olav Alexander Bu for ikke lenge siden, og han var sikker på at han ville kjempe i toppen. Så da tenkte jeg at det var gode muligheter, også til et OL-gull. Men det er mye som skal klaffe da, sier Storøygard.
- Det har vært jobba kjempebra i det bergensmljøet, og det viser jo laginnsatsen også, sier Storøygard som forteller at ingen av de tre OL-delakerne har deltatt i Norseman.
- Ingen vært med der. Norseman er mosjonistløp, mens dette er eliteidrett. De trener helt ville 1500 timer i året. En langennsløper ligger på ca. 1000 timer. Blummenfelt satte verdensrekord på halvmaraton her tidligere, i 2018 i Bahrain på 3.29. Alle tre slo da den tidligere verdensrekorden på en halv Ironman. Bummenfelt fikk 2. plass i nordisk mesterskap i terrengløp som 14-15 åring, så han satset tidlig. Det er en fun fact at Jack Waitz, mannen til Grethe, ville ha ham til å satse på friidrett, men det ble altså terrengløp og triatlon istedet, så han var tidlig satsende. Så dette er ikke en skrell i miljøet. Mange satt hjemme og håpet på OL-gull, deriblant meg, sier Storøygard.

- God start på OL!

- Dette var en god start på OL. Idag er det vel Lotte Miller, og hun kan også kjempe om medalje, tror Storøygard.

Tidligere har Norge kun vært representert i triatlon i OL en gang. Det var i Rio, med den ferske OL-vinner Kristian Blummenfelt, som da ble nummer 13. Det er også den 13. idrettsgrenen Norge tar gull i under et sommer-OL gjennom tidene. Nattens OL-gull er Norges 57. Sommer-OL-gull gjennom tidene.