(Telemarksavisa)

SISTE: Ved nitiden, tirsdag morgen, opplyser politiet at søket etter gutten fortsatt pågår. KO er opprettet i Røde Kors-huset i Porsgrunn.

– Vi har fått noen tips på observasjoner i løpet av natten, og undersøker disse. Vi ønsker fortsatt at publikum ringer inn tips til 02800, melder operasjonsleder på Twitter, og legger til:

– Vi oppfordrer alle næringsdrivende om å sjekke mulige gjemmesteder i egne lokaler, både inne og ute.

Var tynnkledd

Gutten forlot hjemmet etter «uro i hjemmet», ifølge operasjonsleder Tore Grindem i Sør-Øst politidistrikt.

Operasjonslederen opplyser at 11-åringen var tynnkledd da han sist ble sett. Han var iført en sort hettegenser, brune bukser og joggesko.

Politiet iverksatte leteaksjonen like over midnatt, og tirsdag morgen er gutten fortsatt ikke funnet. Gutten oppholdt seg hos noen andre i samråd med familien da han forsvant, ifølge operasjonsleder Grindem.

Helikopter deltar i søket

Store styrker leter nå etter den savnede 11-åringen. Politiet leter med egne mannskaper, brannvesenet har satt båt på vannet, og det søkes med varmesøkende kamera.

Mannskaper fra Røde Kors og et SeaKing-redningshelikopter deltar også i søket. I tillegg er drosjer i byen varslet.

Gutten forsvant i området Knarrdalstand, og det har blitt gått manngard i området, tirsdag morgen.

– Vi gjennomsøker hager, ringer på hus og leter alle steder det er mulig å gjemme seg, forteller mannskap fra Sivilforsvaret.

De ble kalt ut 4.30 i natt. Det gås manngard i Knarrdalstrand og mannskapet er på andre runde klokka 8.30.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

 

Ber om tips

Politiets operasjonsleder ber om tips fra publikum i saken. De leter fortsatt i nærområder og sjekker ut adresser hvor det er aktuelt at den savnede oppholder seg.

På Twitter skriver politiet at de ikke utelukker at 11-åringen forsøker å gjemme seg, og oppfordrer folk til å sjekke parkerte biler og annet hvor han kan ha søkt tilhold.

– Politiet utelukker heller ikke at han kan være sammen med jevnaldrende, og ber om å bli kontaktet om noen mistenker at deres sønn eller datter er sammen med den savnede.

Politiet har også, etter ønsker fra 11-åringens verger, gått ut med et bilde av gutten.