Gå til sidens hovedinnhold

Styret i Tinn Ap svarer til Erland Netten

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Leserinnlegget av Tinn Arbeiderpartis leder Vidar Stang, RA 20.07. karakteriserer du som

«overhøvling av Arild Standal». Det å irettesette eller overhøvle Arild Standal, har selvfølgelig ikke vært partileders hensikt. Belysning av fakta over prosessen rundt et eventuelt kjøp av Rjukan Sykehus var eneste hensikt. At Standal er uenig med oss i denne saken, er hans selvfølgelige rett i et demokratisk ordskifte, men vi kan ikke la hans påstander stå uimotsagt når vi finner klare faktafeil.

Vi finner lite i Stangs innlegg som kritiserer Standals overbevisninger eller meninger.

Det blir kun oppfordret til å ta i bruk spørretimen i kommunestyret og utvalgene. Der har alle krav til å få svar på sine spørsmål til politiske saker.

Vi stiller oss derfor undrende til det som beskrives som overhøvling og irettesettelse, samt at partileder Vidar Stang ut fra sine uttalelser skal fremstå som «såret og vonbråten».

Når vi snakker om denne saken må det tas hensyn til det vedtaket som er gjort. Det er et lovlig fattet vedtak, på lik linje med andre vedtak. At det skjer endringer i politiske prioriteringer og at nye vedtak fattes etter et valg når nytt politisk flertall tar til, er verken uvanlig eller ulovlig. Politikk er prioriteringer, og prioriteringene er ulike ut fra partienes programmer.

Det som er problematisk med omtalen av Stangs innlegg, er måten det blir fremsatt karakteristikker av enkeltpersoner og meninger – og ikke kun diskusjon av sak og politikk. Hvis det at Stangs innlegg er av stalinistiske dimensjoner, skulle være et forsøk på en humoristisk vri, fremstår dette som alt annet enn komisk.

Det å bruke en vending som «stalinistiske dimensjoner» ser vi på som svært ufint, og slike utsagn og sammenligninger som kan skape såpass uheldige assosiasjoner burde det ikke være aksept for å bruke.

Vi presiserer at dette heller ikke er noe enmanns-show fra Vidar Stang. Dette har vært programfestet i Tinn Arbeiderparti sitt valgprogram i to perioder, og er også en del av samarbeidsavtalen med Tinn Høyre, som ble offentliggjort rett etter valget. Vi må også ha respekt for våre partiorganisasjoner og velgere.

Når det snakkes om «forsonende samarbeid og stil» mot slutten av innlegget, er dette vårt sterke ønske. Opposisjonen har hatt like stor mulighet som posisjonen til å få plass i utvalget som har jobbet frem opsjonsavtalen. Dette ønsket de ikke da utvalget ble nedsatt i kommunestyremøtet. Det respekterer vi selvsagt, men det ville gitt dem en mulighet til å påvirke saken, rett nok med utgangspunkt i oppdragets mandat.

Tinn Arbeiderparti ønsker engasjement rundt politiske saker og prosesser - både fra meningsfeller og meningsmotstandere og fra folkevalgte og innbyggere - men vi ønsker å sette søkelys på at diskusjonen må være rundt sak og ikke gå på enkeltpersoner. Vi er helt klart tydelig uenig i denne saken og det har vi alle vår demokratiske rett til å være – men slik diskusjonen nå pågår, spesielt på sosiale medier, blir dette alt annet enn en saklig debatt.