Kvartetten tok Norges 14. gull i Beijing-lekene. Det er tangering av rekorden fra de forrige vinterlekene i Pyeongchang. Canada vant like mange i 2010, ingen har vunnet flere.

Bjørnstad, Andersen og Oftebro hadde gått et fantastisk løp fram til Graabaks sisteetappe. Han startet den med ti sekunders forsprang og var aldri i fare for å gi det fra seg.

Medaljen er Graabaks tredje i Beijing-lekene, mens Lurås Oftebro tok sin andre. Bjørnstads kunne feire sin første OL-medalje, mens både Graabak og Andersen var med da det norske laget tok sølv i 2018.

Jens Christian Lurås Oftebro (21) har tjukke slekta og navnet fra Tinn, og tok et overraskende sølv på tirsdag i det individuelle kombinertrennet. Nå ble det gull. Han ble juniorverdensmester i kombinert i Junior-VM på ski 2020 i Oberwiesenthal og han er lillebror til kombinertløperen Einar Lurås Oftebro.

Flott hopping

Det norske laget hadde et flott utgangspunkt etter hoppingen med 2.-plass og bare åtte sekunder opp til Østerrike. Der var det Andersen og Bjørnstad som leverte best for Norge, og de begge var sentrale også i langrennet.

I forkant av langrennet var kombinertsjef Ivar Stuan klar på at de skulle være taktisk smarte. Bjørnstad gikk først for Norge og leverte en flott etappe. Han vekslet sammen med Østerrike, Tyskland og Japan. De fire lagene var samlet også etter Andersens etappe.

Tyskland fikk imidlertid problemer da Eric Frenzel måtte gi noen sekunder på tredje etappe. Oftebro rykket mot slutten og skaffet Graabak ti sekunder forsprang.

Graabak økte forspranget i store deler av siste etappe og sikret norsk gull.