Utsetter aksjekjøpsfristen på sykehuset

SNAKKET SEG VARM: - Jeg innser at fristen 18. januar ble for kort, og uansett skal ikke aksjekjøp effektueres før kjøpet av eiendommen er endelig, sa sykehusinvestor Mats Jönsson (62) på sitt eget informasjonsmøte på sykehuset 16. januar.

SNAKKET SEG VARM: - Jeg innser at fristen 18. januar ble for kort, og uansett skal ikke aksjekjøp effektueres før kjøpet av eiendommen er endelig, sa sykehusinvestor Mats Jönsson (62) på sitt eget informasjonsmøte på sykehuset 16. januar.

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Mulige interesserte aksjekjøpere i Rjukan Health Resort AS får bedre tid til å tenke seg om. På infosmøtet på sykehuset onsdag, opplyste Mats Jönsson de rundt 20 frammøtte om at fristen for å melde interesse er forlenget med en drøy måned til til 22. februar.

DEL

RJUKAN HEALTH RESORT Jönsson tok med smil og håndtrykk i mot et tyvetalls personer som kom for å høre om planene for selskapet Rjukan Health Resort AS og mulig aksjekjøp. Han hadde skrapt sammen det han fant av stoler i møterommet i 3. etasje som Sykehuset Telemark har tømt for inventar og utstyr, som i resten av sykehuset -til bruk på Notodden og i Skien.


Forelsket i Rjukan
Med store trykte plansjer i gangen ogi møterom, forklarte Jönsson om planene for eiendommen Sykehusveien 2-8, med til sammen 7549 kvadratmeter bygningsmasse og teknisk verdi på 106,5 millioner.
Den pratsomme svensken presenterte seg som 62-årig entreprenør med allsidig bakgrunn, og som en som jobber hardt og tør å ta sjanser. . Nå lytter han til Jernbanegata på Rjukan sammen med kona.
- Jeg er blitt forelsket i Rjukan og området rundt, og da jeg oppdaget muligheten med sykehuset var jeg ikke i tvil. Det er store utviklingsmuligheter, sa Jönsson, som understreket at han ønsker å gjøre noe bra og langsiktig med sykehuset..

Fart i overdragelsen
Jönsson forsikret at det allerede er god økonomi i sykehuseiendommen, og at han vil gå i gang straks salget er klart. Han håper overdragelse fra Sykehuset Telemark vil skje i mars.
- Det må ikke dra ut, men jeg har seinest idag vært i kontakt med Tinn Energi for å få oppgitt tall på strømforbruk og så videre, tall som jeg ikke har klart å få fra Sykehuset Telemark. Og så må jeg i dialog med dagens leietakere. Sykehuset Telemark har kontrakt på flere år framover, men kan med 12 måneders frist trekke seg ut. Tinn kommune har en halvårsavtale som fornyes etter behov.

Skal bruke noe selv
Jönsson var tydelig på at han ikke selv skal drive stort i helserelatert virksomhet, men legge til rette for det. Fellestjenester som treningssenter og pasienthotell er aktuelt for hans del. Han kommer til å jobbe aktivt med å legge til rette og selge inn idéen rundt Rjukan Health Resort, sammen med et team, og gjerne også med ivrige lokale aksjeeiere.
- Engasjementet vil resultere i større aksjeverdi på sikt, sa Jönsson, og fortalte at han planlegger et nytt mer sentralt inngangsparti i delen av bygget som er bygget i 1955.
- Eiendoms- og økonomidelen og en resepsjonsansvarlig blir første del av teamet, forklarte Jönsson, som ser for seg og regner med å bruke omlag 2000 kvadratmeter selv, der kjøkkendelen og vaskeriet er noe som blir først operativt i samordning med utleievirksomheten han allerede driver med i Gaustaområdet i Skiclub Partner AS.

Utvidet frist til 22. februar
Søsterhjemmet blir Rjukan Sport Lodge med 16 enheter for korttidsleie, kontorhotell, konferanselokaler og et treningssenter er med i planene, til bruk også av andre leietakere i RHRs Rjukan Office Lodge. Omlag 3 millioner kroner skal brukes innledningsvis til tilrettelegging.

Det tilbys 100.000 såkalte folkeaksjer i form av B-aksjer på poster med kjøpsverdi på 10.000 og ned til 1.000 kroner, med utvidet frist til å meldte interesse.

- Jeg innser at fristen 18. januar ble for kort, og uansett skal ikke aksjekjøp effektueres før kjøpet av eiendommen er endelig, sa Jönsson. Han ønsker at folk melder inn hva de ønsker å kjøpe aksjer for. Aksjesalget skal ikke være for å skaffe kapital, men gi engasjement, forsikret Jönsson, som tror at lokalt engasjement vil skape større suksess og mer ønskede tjenester i bygget.

God lønnsomhet
Jönsson forklarte årsaken B-aksje-statusen med at han selv og hovedinvestorer ønsker kontroll med selskapet, men at det var mulig å kjøpe dyrere A-aksjer, eller for mindre aksjonærer å gå sammen om en større post for å få A-aksjer og direkte styrerepresentasjon.
- RHR vil allerede fra starten ha god lønnsomhet med dagens virksomhet, men målet er å utvikle det videre, og jeg vil legge til rette for at både Sykehuset Telemark, Tinn kommune og andre kan utvide sin virksomhet ved behov, sa Jönsson, som hadde oppfattet signalene om at befolkningen ønsker flest mulig helserelaterte aktiviteter lokalt.
- I pressen får man nok litt feil inntrykk, men pasienthotell, leiligheter og lager er knyttet til behovet som leietakerne måtte ha, og jeg planlegger ikke høye priser, sa Jönsson, som beskrev eiendommen som i god stand, med sykehusbakken som største ulempe. Det kan løses med shuttlebuss, mente har.

Fortalte om seg selv
Mats Jönsson brukte også endel tid på å forklare hva han har drevet med tidligere i detalj. Han var ikke redd for å fortelle om sine feilsatsinger, og forklarte at restaurantbransjen generelt ikke var lett.
- Når man leser pressen kan man få inntrykk av at jeg har drevet med mye rart og har mange konkurser, men jeg skammer meg ikke over noen av dem, sa Jönsson, som forklarte konkursene med utenforliggende årsaker, blant annet vansker med med både en lokal småkonge og diverse annet.
- Ikke alle prosjekter går bra, men dra kravler man seg opp av hullet igjen, og gyver løs videre, sa Jönsson, og viste til prosjekter som han hadde solgt seg ut av og som fortsatt gikk bra. Jeg er entreprenør, og tar sjanser. Jeg er ikke en som gir opp for det.

Håper på lokalt engasjement
- Jeg håper på et lokalt engasjement for å utvikle noe sammen med interesserte, og muligheten for aksjekjøp er først og fremst for å øke stoltheten med å være med å bygge opp noe nytt. Det øker også muligheten for å få til noe med lokalt initiativ. B-aksjeeiere inviteres på generalforsamling, og vil få gratis tilgang til treningssenter, rabatter på leie, mat og kafé, og det blir årlig coctailparty i forbindelse med årsmøtet, smilte Jönsson, som pratet seg hes før han åpnet for spørsmål fra forsamlingen. Dem var det ikke mange av etter utgreiingen. Tilslutt ba investoren folk forsyne seg med prospekter og ta kontakt via den kommende nettsida som snart er oppe.

Artikkeltags