Men Ibsen kom aldri til Tinn

IBSEN: Dikteren Henrik Ibsen la aldri turen om Tinn, men stykkene hans gjør det med jevne mellomrom, som her i april 2019 da Teater Ibsen satte opp "Lille Eyolf" på Verdensteateret.

IBSEN: Dikteren Henrik Ibsen la aldri turen om Tinn, men stykkene hans gjør det med jevne mellomrom, som her i april 2019 da Teater Ibsen satte opp "Lille Eyolf" på Verdensteateret.

Dramatikeren Henrik Ibsen kom aldri til Tinn – i levende live. Men stykkene hans settes opp med jevne mellomrom på Verdensteateret og tekstene hans er skolepensum. Har du en god ide til en god Ibsen-formidling i Tinn eller i resten av Telemark, så har du mulighet til å realisere den nå.

DEL

Telemark fylkeskommune lyser ut midler til pilotprosjektet og tilskuddsordningen «Telemark leser Ibsen»! I juni lyste fylkeskommunen ut 300 000 i samme prosjekt, og fikk en rekke gode søknader. Nå lyser vi ut ytterligere 325 000 kroner, i håp om enda flere gode Ibsen-formidlinger ute i fylket. Arrangementene fra forrige runde arrangeres i høst, med stor bredde i geografi, målgruppe og ikke minst nye samarbeidsformer.

Ibsen er ett av fylkeskommunens tre kulturelle fyrtårn. Gjennom Telemark leser Ibsen ønsker fylkeskommunen å stimulere til ulike samarbeidsformer mellom kulturinstitusjoner, bibliotek og andre aktører. Målet med prosjektet er å øke kjennskapen til og interessen for Henrik Ibsen i hele Telemark – ikke bare i Skien der han ble født – gjennom arrangementer av ulik størrelse og ulikt format. Søknadsfristen er 18. oktober.

Juryen ser etter:

• Profesjonalitet og kvalitet

• Tverrkunstnerisk samarbeid

• Bredde i arenaer og visningssteder

• Variasjon i målgrupper og uttrykk

• Geografisk spredning i fylket


Se hvem som fikk støtte i forrige runde her:

Skien bibliotek: Lesning av "Terje Vigen" av skuespiller Olav Hanto, og foredraget "Repolitisering av Ibsen i det tredje rike" av stipendiat Thor Holt, 12 000 kroner.

Nissedal bibliotek: Åpen lesesirkel med fokus på "Terje Vigen" og "Fruen fra havet" i samarbeid med litteraturformidler Linn T. Sunne, 17 980 kroner.

Seljord bibliotek: "Terje Vigen"-program for unge med skuespiller Olav Hanto, 7000 kroner.

Skien bibliotek og Litteraturhuset i Skien: "Nordisk Ibsen", med besøk av forfatterne Pryds Helle, Klas Östergren og Vigdis Hiorth, 50 000 kroner.

Telemark museum og Porsgrunn bibliotek: foredraget "Nora Helmer" med forfatter Lene Hval og utstillingen "Ibsens reise" for barn i samarbeid med Telemark museum, 18 200 kroner.

Lerkefugl produksjoner: "Litterære byvandringer", 125 000 kroner.

Tokke bibliotek: "Henrik Ibsen som kunstmålar og møtet med Mikkel Mandt" i samarbeid med Vest-Telemark museum, 50 000 kroner.

Nome bibliotek og Villa Lunde: "Henrik Ibsen møter HC Andersen i ordkamp", 67 500.

Jeanne Bøe og Den norske turistforening: samarbeid om formidling av Ibsentekster i naturen, 30 000 kroner.
Artikkeltags