Gå til sidens hovedinnhold

Tenet får førverdenspremiere på Rjukan kino

Artikkelen er over 1 år gammel

Den har blitt flyttet flere ganger, og egentlig er verdenspremieren fredag 28., men allerede onsdag 26. august har Christopher Nolans nye film Tenet, delvis filmet i Oslo, førpremiere på Rjukan kino.

BILLETTENE ER LAGT UT

Den nye kinohverdagen med et sterk begrenset antall billetter i kinosalene har gjort at det har vært langt mellom store kinopremierer siden vi skrev 13. mars, men nå begynner det å skje noe. En av årets mest avventede storfilmer får premiere i Europa og kina lenge før USA. Det er Tenet av Christopher Nolan, en film som er delvis filmet inn i Oslo, blant annet på og i Operaen og på Tjuvholmen på Aker Brygge, noe som gjør at filmen blir omfattet med ekstra stor oppmerksomhet her i landet. Det er stor spenning om hva den geniale manusforfatter og regissør har funnet på nå, og som vanlig er det mye hemmlighetskremmeri rundt filmene han slipper. Men det foreligger nå to trailere som visstnok ikke forteller all verden. Men her er den nyeste.Tidenes beste regissør?
For de som ikke er veldig bevandret i regissører, så er Christopher Nolan regnet som den beste nålevende regissøren i Hollywood, med flere filmer helt i toppen av tidens beste-lister. Han står bak gigantsuksesser som Dunkirk, the Dark Knight, The Prestige, Batman Begins og refilmatiseringen av norske Insomnia. Men Tenet er nok mer et intrikat eventyr som ligner mer på hans geniale Inception eller Interstellar, eller for den saks skyld Memento. Tittelen tenet er jo et såklat palindrom, et ord som kan leses og skrives likt bådre rettfram og baklengs. Tenet handler nemlig om å leke med tiden, og kanskje det å kunne reversere den! Det er jo ingen tvil om at det er noe man gjerne skulle kunne gjøre, hver gang noe går galt.

Billetter lagt ut
Den nye filmen omhandler både internasjonal spionasje, tidsreiser og evolusjon, og muligheten til å stoppe den tredje verdenskrig. Filmen er innspilt i en rekke land, og deriblant også altså i Oslo. Skuespillerlista er heller ikke dårlig, naturligvis, med Denzel Washingtons sønn John David Washington i hovedrollen, den kvinnelige spiller av Elizabeth Debicki, og ellers treffer du Micheal Caine, Robert Pattinson, Aaron Taylor-Johnson, kenneth Branagh og Msartin Dnovan.
Nå er altså billettene til førpremieren onsdag 26. august på Rjukan kino, og også den ordinære premieren fredag 28. august og også søndag 30. august lagt ut. Det er bare mulighet til å ta imot 70 i salen med nåværende koronareglement, så vær klar over at det er lurt å bestille raskt, og husk at man nå vil at det forhåndsbestilles billetter i størst mulig grad på grunn av korona-restriksjonene og mulighetene for eventuell smittesporing.