To av norsk folkemusikks aller største helter står bak The Sound of Telemark som slippes fredag 25. september.

Som anerkjente musikere på henholdsvis munnspill og hardingfele, samt som ambassadører av Telemark, er det virkelig en ikonisk duo vi snakker om når Sigmund Groven og Knut Buen gir ut albumet The Sound of Telemark sammen. Det skriver museet i en pressemelding.

Folkemusikk

Til tross for at begge har hatt livslange karrierer og har krysset hverandres veier flere ganger i løpet av den tid, er dette første gang de samarbeider om en utgivelse. Knut og Sigmund har kjent hverandre i mange år og hatt flere konserter sammen. The Sound of Telemark inneholder en blanding av tradisjonsmusikk, folketoner, slåtter og egne låter. Buen har skrevet flere nye tekster som de to har tonesatt, og som framføres av folkesangeren og telemarkingen Anne Gravir Klykken.

Med andre ord er dette obligatorisk lytting for alle folkemusikkinteresserte- og elskere der ute, og vel så det.

Bare noen dager senere, onsdag 30 september, blir det også lanseringskonsert på Norsk Industriarbeidermuseum, Vemork, Rjukan i den store maskinhallen der plata ble innspilt live. I sin tid verdens største kraftverk.

Anne Gravir Klykken blir med som gjesteartist med sin rene og vakre stemme.

Også komponister

Buen og Groven er kjente musikere som har høstet mange høythengende priser og gode omtaler. Begge er utnevnt til Ridder av 1. klasse av Den Kongelige Norske St. Olavs Orden. Knut Buen er en av de fremste hardingfelespelemennene i Norge. Han er på toppen av dette rosemaler, komponist, dikter og en dyktig formidler.

Sigmund Groven er en anerkjent komponist og munnspiller. Groven har en internasjonal solistkarriere som spenner fra konserter i Carnegie Hall i New York og Mozarteum i Salzburg til listeplasseringer i Sør-Korea og Hong Kong. Han er også en særpreget komponist med en verksliste på over 350 komposisjoner.