Til tross for en krevende tid er alt fullbooket: – Jeg tror flere vil få øynene opp for Telemark

KREVENDE TID: Daglig leder for DNT Telemark, Jon Atle Holmerg, kan fortelle at den siste tiden har vært krevende.

KREVENDE TID: Daglig leder for DNT Telemark, Jon Atle Holmerg, kan fortelle at den siste tiden har vært krevende. Foto:

TELEMARK: Som mange andre har også DNT Telemark vært nødt til å tilpasse seg pandemiens begrensninger. Likevel blir dette en sommer for nordmenn å oppleve eget fylke, mener daglig leder.

DEL

(Telemarksavisa) - Den siste tiden har vært veldig krevende, men også veldig spennende. Det har vært et utrolig engasjement og frivillighet blant folka her, sier daglig leder i DNT Telemark, Jon Atle Holmberg.

Det blir en annerledes sommer, hvor nye tiltak og regler må følges. Men Holmberg kan fortelle om et godt samarbeid som har satt en god standard på hvordan ting skal være.

– Selv om det blir færre arrangementer i år er alt trygt å bli med på, også på hyttene er det gode rutiner, sier Holmberg.

Fullbookede hytter

På grunn av viruset vil det ikke lenger være mulig å svinge innom hyttene, uten at dette er avtalt på forhånd.

– Hos oss har det alltid vært mulig for turgåere å ramle inn på hyttene våre, det finnes alltid sengeplasser. Det går ikke i år, så man må inn å booke hyttene i forkant, sier Holmberg.

Dette har det vært en stor interesse for.

– Kysthyttene er allerede fullbooket, så hvis man vil sove på en av de må man være på utkikk etter avbestillinger. Gaustatoppen og Mogen åpner i helgen, og man vil kunne booke de fra onsdag av. Det tror jeg kommer til å bli fullt fort, sier den daglige lederen.

Men på spørsmål om de vil ta med seg booking framover i tid, er han usikker.

– Det at man alltid kan kunne sove på hyttene våre, uten å måtte planlegge det, er en del av hvem vi er. Det kan godt hende vi fortsetter med en delvis bookingmulighet når viruset er over, det ser ut til at det fungerer bra, sier Holmberg.

– Vi har mange skjulte perler

Holmberg tror at det vil bli en større spredning av turgåere i sommer, både at folk kommer til å dra på tur mange forskjellige steder og at de vil reise på ulike tidspunkt.

– Folk har allerede begynt å reise rundt, så nå starter sommeren for fullt.

Han tror at denne sommeren vil bli en mulighet for folk å utforske eget fylket.

– Telemark er helt fantastisk. Det blir spennende å se alle som kommer til å få øynene opp for fylket. Da tenker jeg både på de store attraksjonene som Gaustatoppen og kanalen, men vi har noen flotte skjulte perler i fylket også, sier Holmberg.

Han vil ikke fortelle hvor de ligger, det blir opp til turgåerne å finne dem selv.

Artikkeltags