Tinn kommune stenger skoler og barnehager

KRISELEDELSE:  Klokka 13.00 ble det satt kriseledelse i Tinn kommune. De har besluttet å stenge alle skoler og barnehager i Tinn fra fredag morgen. Her fra en pause i møtet . Fra venstre kommuneoverlege Sjur W.Ohren, ordfører Steinar Bergsland og rådmann Rune Engehult.

KRISELEDELSE: Klokka 13.00 ble det satt kriseledelse i Tinn kommune. De har besluttet å stenge alle skoler og barnehager i Tinn fra fredag morgen. Her fra en pause i møtet . Fra venstre kommuneoverlege Sjur W.Ohren, ordfører Steinar Bergsland og rådmann Rune Engehult.

Skoler og barnehager i Tinn kommune vil være stengt fra fredag 13. mars.

DEL

Den beslutningen fattet Tinn kommunes kriseledelse idag. Beslutningen ble kunngjort i en pressemelding som ble sendt ut klokka 17.43 torsdag ettermiddag.

Tidligere på dagen - kl 10.00 - sendte kommuneoverlege Ohren ut en pressemelding hvor han varslet at de iverksetter restriksjoner

« for våre skoler og barnehager, men inntil videre vil disse være åpne. Å stenge alle våre skoler og barnehager er et svært inngripende tiltak uten at det er påvist smitte i kommune» skrev han.

Kommuneoverlegen understreket samtidig at stenging blir fortløpende vurdert og at «stengning kan iverksettes på kort varsel»

En time senere varslet regjeringen at de stenger barnehager, skoler og utdanningsinstitusjoner. Dette gjelder fra klokken 18.00 torsdag 12. mars til og med torsdag 26. mars 2020 kl 24.00. Tiltakene kan bli forlenget, understreket statsminister Erna Solberg.

Dermed var det ingen vei utenom - barnehager og skoler i Tinn ble stengt med virkning fra fredag morgen.

Dilemmaet for kriseledelsen har vært at stengte skoler og barnehager kan bety at foreldre med samfunnskritiske tjenester må være hjemme for å passe egne barn. Derfor har kommunen nå sagt at :

«Barn med foreldre som jobber innenfor samfunnskritiske tjenester vil få tilbud om tilsynsordning. Nærmere informasjon om tilbudene vil bli meddelt fra den enkelte skole/barnehage.»

I pressemeldingen heter det videre at

«Kriseledelsen vil følge situasjonen tett i tiden framover. Tinn kommune oppfordrer alle innbyggere, fritidsinnbyggere og næringsdrivende å følge nasjonale råd og påbud. Skoler og barnehager i Tinn kommune vil være stengt fra fredag 13. mars 2020»

Her opplyses det også om at inntil videre vil publikumsrettede kontorer være stengt slik som servicetorg og bibliotek.

Tinn kommune har også sendt ut en melding på sms klokka 18.15 :

«Tinn kommune oppfordrer alle våre innbyggere,fritidsinnbyggere og næringsdrivende å delta på den nasjonale dugnaden for å begrense spredningen av koronaviruset. Vi henstiller derfor alle til å følge de rådene og påleggene som er gitt. Tinn kommune er en stor reiselivskommune. Dersom alle tar sin del av ansvaret nå, ser vi fram til å ønske alle velkommen om kort tid»

Artikkeltags