Nå kan du adoptere en sti

Stien som går fra Kalhovd til Stordalsbu og så til Mogen er blant de en kan velge å bli stifadder for.

Stien som går fra Kalhovd til Stordalsbu og så til Mogen er blant de en kan velge å bli stifadder for. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

En rekke stier i Telemark – blant annet flere i fjell – Tinn – trenger omsorg og godt stell. Nå kan du bli stifadder.

DEL

DNT Telemark har til sammen ca 250 mil med merka stier, og rundt 20 mil av disse ligger på fjellet. Disse trenger å bli tatt vare på gjennom hele året.


- Vi søker noen som er glad i å gå på tur og kan tenke seg å ta litt ekstra eierskap til en sti i fjellheimen og bli stifadder, forklarer Trond Ihle, anleggsansvarlig i DNT Telemark.

En stifadder er en som har hovedansvaret for en sti og går denne jevnlig gjennom året for å se til at alt er som det skal når det kommer til merking og rydding. Denne stifadderen trenger ikke å gjøre alt arbeidet selv, men skal rapportere til DNT Telemark hvis stien trenger en oppgradering av noe slag.

- I lavlandet har turlagene til DNT Telemark stått på og rydda stier i hele vår og sommer, og nå står fjellstiene for tur, forteller Henriette Hack, leder for butikk og tursenter i DNT Telemark.

På Skien Turlag sin første løypedugnad i vår var det hele 25 stykker som ble med for å hjelpe til med den store ryddejobben etter vinteren. Også Skiens ordfører, Hedda Foss Five, merka selv viktigheten av at stiene holdes i orden, og valgte å støtte løypegruppa til Skien Turlag med femten tusen kroner fra Skien kommune til kjøp av utstyr.


- Det er hyggelig at ekstra mange møter opp på dugnad når behovene er store, sier Åsmund Myhre, leder for løypegruppa i Skien Turlag.

DNT Telemark håper mange kan tenke seg stifadderjobben til fjells.

- En trenger ikke å ha ansvaret for en hel sti. En kan konsentrere seg om deler av den om ønskelig, forklarer Jon Atle Holmberg, daglig leder i DNT Telemark.

Det er altså opp til hver enkelt stifadder hvor de vil ha ansvaret og hvor mange kilometer de vil ha ansvaret for. Ta kontakt, oppfordrer DNT Telemark.Stiene som trenger faddere er:

Gvepseborg - Helberghytta - Kalhovd

Kalhovd - Mårbu

Kalhovd - Stordalsbu - Mogen

Mogen - Lågarås

Skinnarbu - Krokan - Selstali - Gaustatoppen

Rjukan - Selstali - Svineroi

Stavsro – Gaustatoppen

Svineroi - Banen - GaustatoppenArtikkeltags