Formannskapet ga Løitegaard fritak fra samfunnsutvalget

Av

Formannskapet ga Per Løitegaard fritak fra vervet samfunn- og miljøutvalget , mot rådmannens innstilling. Tirsdag behandles saken i kommunestyret

DEL

Rådmann Rune Engehult innstilte på avslag på søknaden fra Høyre-representanten om fritak fra samfunnsutvalget etter at han nylig ble ansatt som ingeniør ved teknisk enhet i Tinn kommune.

I lørdagens papirutgave av RA sto det at Løitegaard søkte fritak fra alle politiske verv. Løitegaard presiserte dagen derpå at det er feil.

-Jeg har kun søkt om fritak fra samfunns- og miljøutvalget og ikke fra kommunestyret. Jeg står på Tinn Høyres liste for neste periode også, understreker Løitegaard til RA.

RA beklager.

Altså. Løitegaard er nyansatt ingeniør ved teknisk enhet. Løitegaard søker av denne årsak fritak fra verv i samfunn- og miljøutvalget for den gjenværende tid av valgperioden 2015-2019. I saksinnstillingen som ble lagt på bordet til formannskapet mente rådmann Engehult at begrunnelsen om at han er ansatt som ingeniør og saksbehandler på teknisk ikke er tilstrekkelig for å få fritak. Det gjør han med en henvisning til kommuneloven der kun administrasjonssjefer med stedfortreder og ledere med regnskapsansvar er unntatt fra valgbarhet. Engehult påpeker at dette ikke gjelder Løitegaards ingeniørstilling. Søknaden hans vakte diskusjon i formannskapet sist tirsdag. Debatten endte med et samstemt vedtak om å gi Løitegaard fritak fra samfunns- og miljøutvalget.

Steinar Bergsland (H) viste til at flere politikere er blitt fritatt på samme grunnlag som Løitegaard i perioden.

– Jeg ville gå for rådmannens innstilling, men siden vi allerede har lagt lista lavt for fritak, får vi følge det i hele perioden. Så får vi heller stramme noe inn i neste periode, sa Bergsland.

Artikkeltags