Sjekk hvem som hadde telefon i Tinn for 72 år siden !

Ruth Nielsens lefsebakeri i Storgata hadde telefonnummer 309, maskinsetter Edvard Tinggård i Skriugata hadde 11y og Alladin kiosk i Sam Eydesgate hadde 88. Litt enklere å huske telefonnumre i 1947 ! Den gang en ekstraoppringning etter klokka 22.00 kosta 100 øre på telefonsentralen i Hovin. Her kan du bla i telefonkatalogen for 72 år siden.

DEL

I dag har så å si alle innbyggere i Tinn et eget telefonnummer – oftest en mobiltelefon du kan nå alle du vil i løpet av en to tre. Slik var det ikke i 1947. Det kan en se ved å bla i «Rikstelefonkatalogen del 3 desember 1947 Sør-Aust-Noreg» Her er det hele 12 sider med adresser og numre til privatpersoner, butikker, håndverkere , offentlige kontorer og bedrifter i Tinn. En kraftig økning på fem år. I den tilsvarende 1942 katalogen fyller Tinn og Hovin kun fire sider. Dengang tastet ikke folk tallene, men en svingte på skiva.Det er Slekt og Data Vestfold og Telemark som har avfotografert og lagt katalogen ut.

klikk her:


Telefonkatalog 1947


Rjukan med bygdene starter på side 312, mens Hovin - som var egen kommune den gangen - står oppført på side 169.

Slekt og Data er Norges største frivillige organisasjon for alle som er interessert i slekts- og personhistorie. Organisasjonen ble stiftet i 1990 og har i dag elleve tusen medlemmer over hele landet. På sine hjemmesider har de lagt ut en rekke protokoller og navnelister som kan være nyttige for alle som forsker litt på slekta.Artikkeltags