Klar for nyttårsfeiringen

FERDIGHANDLET: Børre Selvik og Ulrik Leander var tidlig ute og sikret seg årets nyttårsfyrverkeri på ett av tre utsalg i Tinn torsdag, det til Veidemannens på Tveito .

FERDIGHANDLET: Børre Selvik og Ulrik Leander var tidlig ute og sikret seg årets nyttårsfyrverkeri på ett av tre utsalg i Tinn torsdag, det til Veidemannens på Tveito .

Børre Selvik og Ulrik Leander var tidlig ute og sikret seg årets nyttårsfyrverkeri på ett av tre utsalg i Tinn torsdag.

DEL

- Det er stas med nyttårsaften, og vi er en stor gjeng som skal ha det hyggelig på Gaustablikk på nyttårsaften, forteller Børre Selvik, som venter storinnrykk på hytta på Gaustablikk til nyttårsaften.
- Vi er en gjeng som er der nå, og så kommer det en ny gjeng til nyttårsaften, så det blir livat, sier Selvik.
- Det er moro å fyre opp litt, og fyrverkeriet er prikken over i'en på nyttårsfesten. Vi bruker noen tusen kroner på dette, sier Selvik, som sørget for å skaffe seg en av de beste pakkene som var til salgs.
- Nå håper vi at det ikke blir for overskya. Så vi får sett litt av det også. Om det kommer en gjør ikke noe. Det begynner faktisk å bli litt skrint der oppe, sier Selvik, og henviser til mildværet som har slått innsiden andre juledag.

Briller må med
Unge Ulrik har også sikret seg stjerneskudd og slikt som han skal ha med seg hjem til nyttårsaften. Han er nemlig i først pulje på hytta, og skal hjem før nyttår, men måtte være med når innkjøp skulle gjøres.
- Jeg synes det er gøy med nyttårsaften, og gleder meg, sier Ulrik.
Han har sikret seg beskyttelsesbriller også, slik seg hør og bør. Det anbefales, og gis ofte med i pakka når du handler. Fire par barnebriller og en rekke andre brillepar måte man ha med. Selvik og Leander har handla på Veidemannens fyrverkeriutsalg, som også sørger for at de får med detaljerte egler og det som trengs.

Farge, display og smell
Gabriel Næss Hansen styrer butikken som er satt opp i kontainere ved Rjukanhallen, sammen med Thomas Apalen.
- Det er moro å selge nå før nyttår. Mye hyggelige folk, og varene går unna, sier Gabriel, som ikke veit hvor viktig dette salget er for Veidemannen.
- Men det er moro å stå her, sier Gabriel, som anbefaler de pakkene som får høye terningkast i mediene.
- Jeg anbefaler Bandit'en - den er det skikkelig trøkk i. Folk vil ha det spektakulært og så skal det og fra seg litt lyd. De fleste lander ned på 5-600 kronerspakker, forteller Hansen.
Men verstingen har 216 skudd, en hel masse rør, som det heter på fyrverkerifagspråket, og da inkludert det nest største det er lov å skyte opp 45 mm rør som det er åtte av og som varer i 160 sekunder, som er lenge for fyrverkeri.
- Vi regner med å selge ut det meste, sier Hansen, som holder åpent fram til og med nyttårsaften, med unntak av søndag som ikke er tillatt i forhold til forskriftene. Og resten skal da returneres etter forskriftene.

Artikkeltags