Helsesjekk for kosedyr

HELSESJEKK: Lørdag inviterer Rjukan bibliotek og Helsestasjonen i Tinn kommune til helsesjekk for kosedyr. Fra venstre Louise Sørensen, Elisabeth Delos Santos og Sanja Pasovic.

HELSESJEKK: Lørdag inviterer Rjukan bibliotek og Helsestasjonen i Tinn kommune til helsesjekk for kosedyr. Fra venstre Louise Sørensen, Elisabeth Delos Santos og Sanja Pasovic.

Lørdag inviteres det til helsesjekk av kosedyr på Rjukan bibliotek. Her skal det settes sprøyter og bandasje der det trengs.

DEL

Lørdag innredes barneavdelingen på biblioteket til en helsestasjon for bamser og dukker.


- Ta med kosedyret og gjør deg klar til influensasjekk! oppfordrer barnebibliotekar Sanja Pasovic.


- Hva slags sykdommer er vanligst hos bamser?


- Noen trenger et par sting, ødelagte knapper og mangel på kos. Neida, dette handler om å lære om kroppen ved å bruke bamsen, bøker og oss selv, understreker hun.


Helsestasjonen i Tinn er med på gratis-arrangementet.


- Hensikten med å invitere til helsesjekk er å snakke om helse, mat, blant annet viktigheten av å starte dagen med frokost, forteller helsesykepleier Louise Sørensen.


- Ja, og ikke minst ufarliggjøre dette med sprøyter. Mange tror vi stikker sprøytenåla gjennom armen. Her kan vi vise at det er ikke slik det gjøres. Vi vil også snakke om hva som skjer i kroppen når en blir influensasyk. Dessuten vil alle få med seg en sprøyte etter helsesjekken, forteller helsesykepleier Elisabeth Delos Santos.


- Vi snakker også om å sette grenser når andre skal ta på kroppene våre, opplyser arrangørene.

- Alder ?

- Dette er først og fremst et tilbud til barn fra fem til åtte år, med foreldre og foresatte. Vi tar gjerne imot tilbakemeldinger om vi bør gjøre noe lignende for andre aldersgrupper, oppfordrer Louise Sørensen.

Artikkeltags