Amund er med til Frankrike

FRANKRIKE: Sprint står på programmet i franske Pralognan-la-Vanoise fredag og lørdag. Amund Møster Haugen er med i landslagstroppen. (arkivbilde)

FRANKRIKE: Sprint står på programmet i franske Pralognan-la-Vanoise fredag og lørdag. Amund Møster Haugen er med i landslagstroppen. (arkivbilde)

Det er klart for verdenscupåpning i telemark i Frankrike til helga. Amund Møster Haugen fra Fjellguten Skilag er med i landslagstroppen.

DEL

Norges skiforbund har tatt ut sju utøvere til verdenscupåpningen. Det er sprint på programmet i franske Pralognan-la-Vanoise fredag og lørdag, mens verdenscupen fortsetter med to klassiskrenn og et sprintrenn i franske Samoens neste uke.


Følgende kjører verdenscupen i Pralognan-la-Vanoise og Samoens (FRA):

Andrea Fiskaa Haugen (Luster Telemarkklubb)

Gøril Strøm Eriksen (Bækkelagets Sportsklubb)

Kaja B. Konow (Hagahogget Låmlag - Asker)

Sivert Hole (Åndalsnes IF)

Amund Møster Haugen (Fjellguten Skilag)

Iver Hexeberg (Hagahogget Låmlag - Asker)

Jacob Alveberg (Bækkelagets Sportsklubb)


Sportsjef Per Olav Tangen er fornøyd med uttaket.

– Da har vi tatt ut laget til verdenscuprundene i Frankrike som strekker seg fra 24-31. januar. Laget består ni utøvere på landslaget, som totalt er 10 stykk, sier sportssjef, Per Olav Tangen.

Han forteller at gjenværende landslagsløper Tor-Kjetil Alstad (Eidsvåg IL) ikke har mulighet til å bli med på kommende verdenscup i Frankrike.

– Vi gleder oss til å se Tor-Kjetil senere i sesongen. Han har satt verdenscupen på Rjukan i februar og junior-VM i Frankrike i mars som sine hovedmål for sesongen 19/20, sier Tangen.

Forrige uke varmet landslaget opp med tre treningsdager på Kvitfjell. Dagen før avreise 21. januar møtes de for testing på Olympiatoppen i Oslo.

– Hele laget har hatt en bra oppkjøring på Kvitfjell forrige uke. Nå ser vi frem til at verdenscupen starter, også for telemark, sier Tangen.
Artikkeltags