Tinn SV: Foreslår å kutte matserveringen til politiske møter

NEDSKJÆRINGER: Jørn Langeland - Tinn SV - under budsjettdebatten i kommunestyret  i desember.

NEDSKJÆRINGER: Jørn Langeland - Tinn SV - under budsjettdebatten i kommunestyret i desember.

Av
DEL

I RA kan vi lese at skolene i Tinn nå kutter i ordningen med skolemat. Tinn SVs alternative budsjett tok høyde for å fortsette dagens ordning, samt innføre gratis mat på SFO/skole i siste halvdel av øk.planperioden.

Tinn SV advarte også mot vedtakets formulering, som ga rådmannen ansvar alene til å prioritere hvor kutt på 15,5 millioner skulle tas.

Det ville vært mye mer realt om dagens politiske ledelse ga føringer på om hvilke områder kuttene skulle tas. Nå er rådmannen, administrasjon og enhetsledere satt i en posisjon, der de selv må finne steder å kutte.

Først ut var kuttet på gratis skolefrukt, det er ille og trist at vi i en så rik kommune ikke kan unne elevene dette. Jeg vil ikke kritisere rektorene, for de følger bare opp et lovlig fattet politisk vedtak.

Dessverre er dette bare starten på en rekke dårlige nyheter om sparekutt som rammer ulike tjenester og brukere, hvordan skal ellers rådmannen og hans mannskap finne resterende 15,3 millioner?

Tinn SV vil som en følge av kutt av skolefrukt komme med forslag om å kutte matservering til politiske møter, når vi ikke har råd til å gi elevene en frukt, blir det umusikalsk å servere snitter og mat til politikere. Må elevene ta til takke med medbrakt niste, ja så bør vi i det minste gjøre det samme.Hilsen


Jørn Langeland


Tinn SVSkriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger.

Artikkeltags