Men så kom svaret fra Lysbakken

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

.

DEL

Gudmund Toreid fra Rjukan skrev et innlegg i RA torsdag om  moderpartiene og de respektive lokalpartiene her i Tinn og om deres holdninger til Rjukan sykehus. Han mente blant annet ledelsen i Tinn SV ikke fikk noe støtte fra SV sentralt eller fra Ådne Naper, leder i Telemark SV,  på sitt ønske om å gjenåpne Rjukan sykehus.

- For alle i Tinn som ønsker en gjenopprettelse av et offentlig sykehus på Rjukan, ville et svar fra Lysbakken være av stor interesse. Men noe svar fra ledelsen i SV har RAs lesere ennå ikke fått, merkelig nok, skrev han.

Trykksverta var knapt tørr før partileder Audun Lysbakken tok kontakt med RA.

- Nedleggelsen av sykehuset på Rjukan var helt feil, den er fortsatt feil og Tinn SV har selvsagt hel og full støtte i kampen for gjenåpning av sykehuset fra hele SV. Både fra Ådne Naper og fra meg som partileder. Det skal det ikke være noen tvil om, sier han og legger til.

 - SV kommer alltid til å kjempe for et rettferdig helsetilbud i Norge, nedleggelser av lokalsykehus er ikke veien å gå.Vi trenger en helt ny måte å tenke sykehus på i Norge, vi må sørge for at hele landet har god tilgang. Folk i distriktene tjener ikke på at helsetjenestene sentraliseres i stort tempo, og at sykehusene i Oslo blir enda større, understreker han.

I innlegget viser Toreid også til et innlegg fra Ådne Naper den 10.august. «Enda mer fortvilende for Tinn SV må det være når Ådne Naper, Telemark SV, i samme avis stiller opp ti punkter for SVs politikk for et bedre sykehus i Telemark, uten at han i det hele tatt nevner Rjukan sykehus! Stakkars Steinar A. Miland, stakkars Tinn SV, som ikke får noen som helst støtte fra partiet sentralt i kravet om gjenåpning av sykehuset.»

Ikke lenge etter tok  også Ådne Naper, fylkesleder i Telemark, kontakt. Han drev valgkamp i Tinn og ville ikke ha på seg at fylkespartiet ikke støtter Tinn SV i sykehuskampen.

- Steinar Miland i Tinn SV har ingen grunn til å føle seg forsmådd, glemt eller sviktet. SV står side om side med lokalsykehusene landet over. Dette gjelder sykehuset på Rjukan, det gjelder Tinn SV, det gjelder Telemark SV, det gjelder meg selv som fylkesleder og stortingskandidat, og det gjelder SV sentralt, nasjonalt og på stortinget, sier han.

- Telemark SV har tidligere listet opp ti viktige punkter for bedre sykehus i Telemark. Her trekker vi spesifikt fram bruken av lokalsykehusene landet over. Vi peker på viktige funksjoner som akutt og fødsel skal være desentralisert, og trygghet skal være nær folk. Hvordan dette er å glemme Rjukan, eller svikte Miland og Tinn er vanskelig å forstå, sier Ådne Naper.

Gudmund Toreid er fornøyd med svaret fra Lysbakken og Naper.

- Bra, her kom de raskt på banen. Jeg mener  det var betimelig å stille spørsmålet. Jeg synes det var merkelig at Naper ikke nevnte Rjukan sykehus når han listet opp sine ti viktige punkter for bedre sykehus i Telemark, men ok da er det klart at SV er på linje med Sp.  Når det gjelder Tinn Ap og særlig Tinn Høyre, så har de vært tydelig på hva de vil,  sier Gudmund Toreid.

Artikkeltags