Ta et måltid og en Morsmålsdag på Torget

TORGET: Signe Eira er bare en av dem som opptrer på Torget 6/2

TORGET: Signe Eira er bare en av dem som opptrer på Torget 6/2

Artikkelen er over 1 år gammel

Tamrein i Tinn, sjøsamer, joik og matpause på Torget. Det er klart for markering av morsmålsdagen.

DEL

Onsdag 6. februar feires Morsmålsdagen i Tinn. For sjette gang arrangerer arbeidsgruppa i Tinn kommune et omfattende program for dagen. Denne gangen er dagen lagt til Samefolkets dag og her blir det fokus på samisk språk og kultur.

– Målet med denne dagen er å fremme språklig mangfold og flerspråklighet, samt øke forståelse, toleranse og dialog angående språklige og kulturelle tradisjoner. Morsmålsdagen er en flott mulighet til å fokusere på de språklige ressursene hos barn og voksne i nærmiljøet, heter det i oppropet fra arbeidsgruppa hvor barnehager, skoler, biblioteket og voksenopplæring er representert. I år er også Kulturverkstedet Kamerina med. Det hele starter på Rjukan Torg denne formiddagen – i beste lunsjtid.

– Ta med niste og spis matpakke i lag med barn og voksne, oppfordrer arbeidsgruppa.

Tuva Hays, lærer ved Rjukan barneskole, ønsker velkommen. Deretter synges «Vi sangen» av alle skole -og barnehagebarn. Signe Eira forteller om sjøsamene mens Inga Ravna Eira forteller om reindriftssamene. Hun vil også gi en joik til de frammøtte på torget. Kan du forresten telle på samisk? Signe Eira gir et lynkurs på 1,2,3 – lohkat , logi, radjai

Arrangørene har også et kveldsarrangement i bibliotekkjelleren med Kjell Bitustøyl. Han er journalist, forfatter, treskjærer og mye mer – oppvokst i Rauland og nå bosatt i Bø. Foredraget hans heter «Mennesket og reinen – streif frå Tamreinhistoria i Tinn og omegn»

Den internasjonale morsmålsdagen ble erklært av UNESCO i 1999 og har blitt feiret 21. februar hvert år siden 2000.


Artikkeltags