(Laagendalsposten)

Han dukket opp i programmet som ble sendt fredag kveld. Opptaket ble gjort i fjor høst.

– Jeg kan ikke fortelle så mye mer enn at produksjonen allerede er i gang, og at jeg er med i programmet. Seerne må vente og se hvordan det går når det sendes på TV til våren, sa sangeren i en forhåndssak med Telen.

To dommere ville ha ham

Fredag kveld fremførte han sangen "River" med Bishop Briggs og fikk med det både Matoma og Yossef til å snu seg. Matoma forsøkte å selge seg inn med at han visste at Kongsberg var kjent for to ting.

- Tungtvann og Audun, sa han og ble møtt med latter av enkelte.

Om opptredenen hans, sa Matoma «fy fader asså, dette var så fræs."

– Du er bare helt rå, sa han og ble til slutt valgt.

Yossef, som også ville ha Haukvik på laget, sa "jeg vet ikke hvor han prøver å selge seg inn, om det er Rjukan eller Kongsberg, det har ikke så mye å si for meg, for du føler deg mer hjemme her enn der", sa han og pekte mot Matoma.

Yossef mente at Kongsberg-artisten til tider prøvde å vise for mye på lite tid, men at de to hadde god tid til å fiske det på.

Han mente at artisten var full av attitude, har rå stemme og med en fin klang i stemmen,

– Jeg synes du var helt rå, sa Yossef.

Utenfor komfortsonen

– Jeg har i utgangspunktet vært litt tilbakeholden, men da jeg ble kontaktet av TV2s castingselskap var det bare å hoppe i det. Jeg måtte langt ut av komfortsonen, men det blir veldig spennende, sa en spent Audun til Telen før seerne hadde sett ham.

Dette blir den andre Kongsberg-kandidaten som deltar, etter at Natan Dagur som i flere år bodde i Kongsberg, gjorde suksess i samme program tidligere i januar.

Hadde ikke ord

Mentorene Ina Wroldsen, Espen Lind, Yosef Wolde Mariam og Matoma var fulle av lovord om sangen til Natan. Alle fire snudde seg, og Matoma hadde ikke ord etter at Natan var ferdig.

– Det spiller ingen rolle hvem du velger her i kveld, for dette her var helt fantastisk. Jeg ble helt satt ut, jeg, sier Matoma.

Fredag kveld er det altså Audun Haukvik som skal prøve å trollbinde mentorene i TV2-programmet.