Tre personer skal ha blitt skadet i hendelsen. To personer har blitt fløyet til Ullevål sykehus med luftambulanse. En av disse er kritisk skadd. Den andre personen skal være lettere skadd. Gjerningsmannen er også skadd, opplyser politiet i en pressemelding klokken 11.20.

– Familierelasjon

– Vi kan bekrefte at det er en familierelasjon mellom gjerningspersonen og den ene knivstukne, sier politiinspektør Odd Skei Kostveit.

Han forteller at det er en familie fra Syria og at gjerningspersonen og den ene skadde er gift.

– Vi jobber nå med å få oversikt over hendelsen og kan derfor ikke gi mer informasjon på det nåværende tidspunkt, sier Kostveit.

– Den siktede var fra før under etterforskning for vold i nære relasjoner. Det var da en etterforskning som startet 9. november i fjor, opplyser Kostveit til NTB.

Videre forteller han at besøksforbudet gjaldt mot mannens kone, en kvinne i 40-årene, som ble kritisk skadd i hendelsen.

– Besøkelsesforbudet gjaldt da hendelsen skjedde, men det var ikke registrert noen form for brudd på det før i dag, sier han.

Gjerningspersonen er nå siktet for grov kroppsskade.

Politiet fikk melding om knivstikking ved Joker Egedahl i Nore i Numedal klokken 08.47 fredag. Meldingen gikk ut på at flere personer skulle ha blitt knivstukket. Politiet valgte på bakgrunn av dette å definere hendelsen som en PLIVO-hendelse, som er prosedyrer som iverksettes når det dreier seg om pågående livstruende vold.

Det ble tidlig tatt kontroll på gjerningsperson, og det er ikke fare for andre personer, opplyser politiet.

Ble holdt fast av privatpersoner

Innsatsleder for brann i Nore og Uvdal, Helge Øyberg, forteller til Laagendalsposten at gjerningsmannen ble holdt fast av privatpersoner før politiet kom.

Klokken 09.40 opplyste brannvesenet at en formentlig gjerningsmann var pågrepet. Klokken 10.30 bekreftet Oslo-politiet at beredskapstroppen var på stedet, melder NRK.

Ambulansehelikopter var på stedet og hentet personer, bekreftet politistasjonssjef Håvard Revå ved Kongsberg politistasjon overfor Nettavisen rundt klokken 10.00. Det var på det tidspunktet avklart at det ikke var mistanke om flere gjerningspersoner.

Stedet der hendelsen skjedde ligger i nærheten av Joker-butikken i Nore, Joker Egedahl. Dette er cirka 8 mil nord for Kongsberg.

Et vitne forteller til avisa Laagendalsposten at hendelsen skal ha skjedd 50-60 meter fra butikkinngangen.

Vitnet sto selv 100-150 meter fra stedet da hun snakket med avisa. Hun forteller at hun ser flere sykebiler og luftambulanser, og at den ene luftambulansen har reist igjen.

En person er kritisk skadd

– Flere personer er tilfeldig skadd i forbindelse med en knivstikking. Nødetatene er på vei, og det er definert som en PLIVO hendelse. Denne blir oppdatert når vi har kapasitet, meldte politiet på Twitter klokken 09:24.

Tre personer er skadet og en er kritisk skadet, opplyste politiet på det tidspunktet.

– Vi jobber med å få mer oversikt, la de til umiddelbart etter at hendelsen ble kjent.


Har du tips om hendelsen? Ring Nettavisen på 02060 eller send e-post til 02060@nettavisen.no

– Situasjonen ser alvorlig ut. På stedet er det tre ambulansehelikoptre, to ambulanser og en brannbil, uttalte et vitne til Nettavisen.

Skoleelever får krisehjelp

Numedal videregående skole ligger rett i nærheten av Joker-butikken. Her er det satt i gang krisehåndtering med helsepersonell og politi, skriver Laagendalsposten.

– Vi bekrefter at det har vært en hendelse ved skolen. Politiet har kontroll på en gjerningsperson. Helsepersonale og politi er på skolen og ivaretar oppfølging av hendelsen. Skolens kriseledelse bistår politiet i tråd med ansvarsdelingen og følger opp skolens elever og ansatte, skriver Numedal videregående skole på sine nettsider.

Nore og Uvdal kommune er i ferd med å samle kriseledelsen. Det opplyser ordfører Jan Gaute Bjerke til Laagendalsposten.

– Situasjonen er ikke avklart, og vi kan ikke si mer på nåværende tidspunkt. Men vi skal samle krisestaben nå, uttalte Bjerke til avisen klokken 09.35 - før gjerningsmannen var meldt pågrepet.

Justisminister Emilie Enger Mehl er orientert om knivstikkingen. i Nore og Uvdal.

– Mine tanker går til de som har blitt skadet og deres nærmeste. Slike voldshandlinger er alvorlige og fortvilende. Det er bra at politiet har kontroll på antatt gjerningsperson. Jeg vil takke innsatspersonell og kommunen som nå står foran en krevende tid, skriver hun i en kommentar til Dagbladet.