Med innlagte hestepauser ble det 10,5 timer å komme til Trondheim fra Rjukan. Emilie (15) og Andrea (14) hadde med seg ponniene sine Olivia og Bay, og de gledet seg veldig til konkurransen. Stevnet startet fredag morgen, familien Braathen brukte torsdag til reisedag. Det var en lang tur, men både jentene og ponniene virket friske og klare når de kom fram, opplyses det i en rapport sendt til RA.

Spenningen var stor

Fredag var det Andrea og Olivia som var først ute. De startet LA, 90 cm. De red en fin og rolig runde, men var uheldige og tok en bom på siste hinder.

Emilie og Bay skulle ut i den høye vanskelighetsgraden MB, 1.10 meter. Det var en flott og feilfri runde, og det ble en super 1. plass. Hest og rytter var i god form, og de bestemte seg for å starte i den enda tøffere vanskelighetsgraden MA, 1.20 meter også. Dette gikk også supert, og de fikk en flott 1. plass i denne klassen også.

Lørdag var det nye muligheter, og Andrea og Olivia skulle ut i MB, 1 meter. De ble en fin runde, men de også her var de uheldige og bommen på siste hinder falt i bakken.

Emilie og Bay startet også MB, 1.10 meter. De red en flott og feilfri grunnomgang og kom videre til omhopping etterpå. Da blei det høy fart og krappe svinger og nok en 1. plass på Emilie Braathen og ponnien Bay.

Fornøyde jenter

En flott helg i Trondheim, opplyser søstrene til RA.

- Et supert stevne, med lange og krevende baner. Kjempemoro. Absolutt verd turen, sier Emilie Braathen, som tok med seg tre 1. plasser hjem til Rjukan.

- Olivia var flink, sier Andrea Braathen, som synes det er fint å være i gang igjen med stevner, hun gleder seg allerede til neste.

- Olivia virker også glad for å være med igjen, sier Andrea.

- Bay var kjempeflink denne helga, sier Emilie.

- Veldig lydig, og vi samarbeidet godt. Han reddet meg som rytter flere ganger, forteller Emilie Braathen.