Den første isen på skøytebanen på Soltorget

SKØYTEBANE I SOL: Skøytebanen på torget er snart klar til bruk, badet i lyset fra Solspeilet over Rjukan torg.

SKØYTEBANE I SOL: Skøytebanen på torget er snart klar til bruk, badet i lyset fra Solspeilet over Rjukan torg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Det har ikke vært kaldt nok til at vi har fått snø og is, men skøytebanen på vannspeilet på torget har fryseanlegg, som innebærer at det snart er klart for skøyteis. Den første isen, om enn rugflete har lagt seg.

DEL

Rjukan torg er velsignet av solspeillys, og har på folkemunne fått navnet Soltorget, og selv om det pågår en reklamasjonssak for vannspeilet på torget er islegging ikke noe problem.
Nå er rinken satt opp, og isen er iferd med å legge seg, om enn foreløpig noe ruglete. Om ikke lenge er isbanen oppe og går, uansett om snøen lar vente på seg eller ikke. Kanskje det er det vi kommer til å kalle årets første vintertegn vi ser i emning på torget.

1. desember skal det være julegrantenning på Rjukan torg, og da er vel isen på plass til å tas i bruk, og det vil igjen være åpent for lån av skøyter på Rjukan Bibliotek - Norges eneste skøytebibliotek, tør vi mene.
Søndag var det klart i fjellet, mens det var dis som lå som et lokk over Rjukan sentrum tidlig på ettermiddagen, og da fremkom Solpspeilet med et tydelig lys i disen ned not isbanen på Rjukans torg.

Over helga ventes forøvrig temperaturen å falle til minusgrader, og vinteren er vel da iferd med å ankomme, selv om det ikke er utsikter til snø de 10 første dagene.
Skøytebanen på torget vil i alle fall kunne tas i bruk snart, uansett om vinteren blir hvit eller ikke den nærmeste tida.
Artikkeltags