Gå til sidens hovedinnhold

Tre nye smittetilfeller i Tinn - nå seks totalt

Det er i løpet av dagen påvist 3 nye smittetilfeller i Tinn. Alle disse er knyttet til tidligere smittetilfelle.

Dette opplyser konstituert kommunedirektør Svein Aannestad i en pressemelding sendt til RA lørdag ettermiddag. Det betyr at det nå er påvist seks personer fra Tinn med korona nå. Tinn kommune var fra før en såkalt rød kommune, nå Tinn enda mer rød.

Ikke flere fra Tinn helsetun

Det er til nå ikke påvist eller mistanke om smitte knyttet til kommunens pleie- og omsorgsinstitusjoner bortsett fra på Tinn Helsetun.

Karantenetiden siden den påviste smitten på Tinn Helsetun for en uke siden er ikke ute, karantenetiden er 10 dager.

"Det blir fortsatt tatt prøver knyttet til den aktuelle avdelingen, men det er i løpet av uken ikke påvist nye smittetilfeller" opplyser Aannestad.

" Driften på våre pleie- og omsorgsinstitusjoner foregår nå under «normale koronatiltak,» dvs. ikke spesielle begrensninger knyttet til hverken ansatte, brukere eller besøkende (bortsett fra på den aktuelle avdelingen på Tinn Helsetun), opplyser Tinn kommune videre.

Mange prøver

Det er tatt mange prøver av innbyggerne i Tinn i løpet av de siste dagene til og med i dag lørdag. Det vil ta noe tid før resultatene fra disse prøvene foreligger.

"Det pågår fortsatt smittesporing knyttet til de kjente smittetilfellene i Tinn" skriver Svein Aannestad.

Arbeidet med å kartlegge koronasituasjonen i Tinn pågår for full intensitet, og flere testsvar kan gi et nytt bildet av smitteomfanget i kommunen.

Kommunedirektøren opplyser at ingen av de smitta er alvorlig syke.