Han ante nok ikke hvilken suksess det skulle bli da han slapp Trolljegeren, med en ubekymret og skruppelløs Otto Jespersen som en statsansatt hemmeligstemplet trolljeger i norsk villmark, André Øvredal. Men suksess ble det med mange hundre tusen kinobesøkende i Norge og påfølgende utenlandssuksess. Trolljegeren er en av norsk films største suksesser utenlands noensinne. Filmen var utført på norsk mikroskop-budsjett med fantastiske dataanimerte troll (CGI). Det førte da også til at Øvredal fikk telefoner fra Hollywood og tilbud om å fortsette karrieren der. Nå er han en av en rekke nordmenn som de siste årene har fått innpass blant de store i verdens største filmsirkus.

Hollywood-suksess
Siden da har også Øvredal blitt som en i det innerste teamet til superprodusent Guillermo Del Toro (Pans labyrint, Mimic, Blade, The Shape of Water) og vi fått sterke filmer fra Hollywood som The Autopsy of Jane Doe og sist Scary Stories We Tell in the Dark. Han har to nye filmer i ermet, men først ut er altså Mortal, eller Torden som den har fått navnet på norsk. Og her tar Øvredal med seg Hollywood tilbake til Norge og Rjukans søsterindustriby Odda, der Nat Wolf spiller hovedrollen som en norskættet som føler en dragning mot Norge. Wolf er en av de kommende store stjernene Hollywood, men har allerede 26 filmer i bak-katalogen, mest kjent er nok Paper Towns.

Plotet
Denne gangen tar André Øvredal Norrøn mytologi tilbake til Norge hvor den hører hjemme - i en form og sjanger som aldri tidligere er vist på norsk film. men vi aner en viss likhet med den nye Netflix-serien Ragnarok.
En ung gutt dør på uforklarlig vis i vestlandsbyen Odda – tilsynelatende brent opp fra innsiden. Og når norsk-amerikaneren Eric blir arrestert, mistenkt for drap, starter et mysterium som vil snu opp ned på både hva vi tror og hva vi vet om verden rundt oss. Under avhør oppdager den nyutdannende psykologen Christine at Eric besitter enorme, overnaturlige krefter som han er ute av stand til å kontrollere. Og når Eric klarer å rømme utløser det en massiv menneskejakt, der Eric og Christine kommer stadig nærmere den utrolige forklaringen på hvor Erics dødelige krefter kommer fra.