Tidligere Vamp-vokalist stepper inn

Vidar Johnsen har vært musiker og plateartist i 32 år. Nå stepper han inn på Trubadurfestivalen etter at Finn Kalvik måtte melde avbud. (foto Haugesunds Avis)

Vidar Johnsen har vært musiker og plateartist i 32 år. Nå stepper han inn på Trubadurfestivalen etter at Finn Kalvik måtte melde avbud. (foto Haugesunds Avis)

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

Finn Kalvik har fått konsertforbud i åtte uker. Dermed kan han ikke opptre på Rjukan Trubadurfestival. Musikeren Vidar Johnsen kommer – tidligere Vokalist i Vamp.

DEL

Hovedartisten under en av Trubadurfestivalens to kvelder - fredag 24.august- må melde avbud.

- Det er veldig leit at ikke Finn Kalvik kan komme, men noen ganger svikter stemmen. Han har fått åtte ukers konsertforbud, sier Aud Verpe i styret til Trudadurfestivalen.


Å få tak i en artist som kan ta på seg et oppdrag en fredag kveld på noen ukers varsel i festivalenes høysesong er ikke lett. Vidar Johnsen og en medmusiker hadde anledning.

- Vi har fått en veldig god erstatning i Vidar Johnsen. Han har stått på scenen i over 30 år og har et stort repertoar, forteller Verpe.

Blant annet var han en lang periode vokalist i Vamp.

- Mange ble også kjent med han gjennom den populære artistkonkurransen «Stjernekamp» på NRK, forteller hun.

Johnsen er også gitarist og har komponert flere av sangene han framfører. Publikum på Rjukan vil blant annet få høre flere av Vamp-sangene han har satt musikk til – som blant annet ”Fuglane vett” og «Så nær».

Vidar Johnsen har livnært seg som artist både på scenen og på plate siden 1985. I fjor holdt han hele 150 konserter, ikke mint mange julekonserter. I flere år samarbeidet han med den svenske artisten Peter Nordberg. Sammen ga de ut tre album. I 2015 hadde han blant annet suksess med låta «Duetten» med Rita Eriksen. Ikke siden perioden han var vokalist i Vamp noen hektisk år på første halvdel av 2000-tallet, kan ha se tilbake på et travlere år enn 2017 og 2018.

Den 14. Rjukan Trubadurfestival går av stabelen 24-25. august. Ellers går programmet bokstavelig talt på skinner. Også i år blir det togtur til Mæl for full musikk lørdag formiddag. Hele åtte trubadurer opptrer, blant annet David Lande fra Rjukan. Under arrangementet på Mæl framfører Helge Songe et knippe ballader og viser av Cornelis Vreeswijk, kanskje Nordens største trubadur etter Bellmann. I alt åtte trubadurer sørger for at Mæl og Rjukan blir dynket med vellyd. Lørdag åpner Linda Kvam med et band på fem ballet. Hun har også lang fartstid i musikkbransjen. I 1998 ga hun ut albumet Refused og 2010 ble albumet Anything for Love utgitt. Hun har også samarbeidet med flere artister, blant annet med Lars Martin Myhre, Stephen Ackles og avdøde Jan Werner Danielsen.

Artikkeltags