En tur helt på grensa

TUR: Søndag inviterer  Tinn- og Rjukan Turlag på tur til Borgesjåbrotet

TUR: Søndag inviterer Tinn- og Rjukan Turlag på tur til Borgesjåbrotet

Artikkelen er over 2 år gammel

.

DEL

Tinn- og Rjukan Turlag inviterer til  søndagstur til Borgesjåbrotet. Her kan en fortsatt se vrakrestene fra et jagerfly som styrtet her i 1954.

Mange har opplevd og sett Borgesjåbrotet vinterstid – ikke minst under Snowshoe Thompsons minnerenn. Søndag er det mulig å få en seg en tur opp dette flotte turterrenget – et møte med høstfjellet. Det lokale turlaget legger opp til en tur for familier og andre interesserte.  Turen starter ved Småroi øverst i Tessungdalen. Selve fjelltoppen – Borgesjåbrotet ( 1456 moh) ligger rett over kommunegrensa til Nore og Uvdal, og dermed over fylkesgrensa. Toppen er den høyeste fjelltoppen i nabokommunen.

- Det blir satt opp lavvo ved Småroi og vi fyrer på bålpanne så de som ønsker kan steike medbrakte pølser og lignende, opplyser Ottar Lien, leder i turlaget.

Toppen ligger  4 - 5 kilometer fra bilveien. Det er sti helt fram.  På veien går en også rundt fjellvannet Borgsjå. Turen går  innom stedet der et jagerfly av typen Thunderjet F84-G styrtet den 17.mars 1954. Piloten, en 24 år gammel mann, omkom i ulykken.

Artikkeltags