Trenger flere bøssebærere i hele Tinn på søndag

BIDRO: -Tusen takk for den store sjekken, sier Åshild Langeland når hun får hun sjekken fra kraftverksjef Pål Thorud - 100 000 kroner overrekker, som deres bidrag til årets TV-aksjon.

BIDRO: -Tusen takk for den store sjekken, sier Åshild Langeland når hun får hun sjekken fra kraftverksjef Pål Thorud - 100 000 kroner overrekker, som deres bidrag til årets TV-aksjon. Foto:

Innsamlingsleder Åshild Langeland trenger flere bøssebærere over hele kommunen til søndagens TV-aksjon.

DEL

TV-AKJSONEN SØNDAGNå er hun litt bekymret for at planene om en ny Tinn-rekord skal ryke på søndag, til tross for at det er ringerunde til bedrifter onsdag. Det er bøssebærere som mangler.
- Vi mangler egentlig noen over alt, så jeg trenger at flere melder seg til å gå med bøsser på søndag. I Hovin er det fra klokka 14 til 16, mens alle andre steder er det fra klokka 16 til 18 på søndagen. Det er bare å ringe meg, eller å melde seg på på nettsida blimed.no, sier innsamlingsgeneral Åshild Langeland, en funksjon hun har inntatt som leder av Rjukan frivilligsentral.
Det pleier å mangle bøssebærere på Rjukan, men nå trengs det også noen i bygdene.
- Jeg håper virkelig at mange melder seg nå før helga, sier Langeland.

- Du kan gå alene eller ha med deg noen, barn eller andre i familien. Målet vårt er å dekke alle rodene, slik at alle får besøk på døra på søndag, sier Langeland.
- På blimed.no finner du også alt om hva aksjonen dreier seg om ellers også.
Årets TV-aksjon skal skape et bedre liv for kvinner i noen av verdens mest sårbare områder. TV-aksjonen skal gi 400 000 kvinner mulighet til å tjene sine egne penger, bestemme over egen kropp og få sin stemme hørt.
På aksjonens nettside forklares det med følgende:
"Kvinner og barn rammes hardest av fattigdom, og kvinner har ikke de samme mulighetene og rettighetene som menn. Færre kvinner får gå på skole, de tjener mindre og eier sjeldnere land enn menn. De har mindre sjanse til å få egen inntekt, og blir oftere utsatt for vold i hjemmet, på arbeidsplassen og i samfunnet ellers. I utviklingsland er bare én av ti landeiere kvinner, og 104 land har fremdeles lover som forbyr kvinner å ta enkelte jobber. Sosiale normer i mange land begrenser mulighetene kvinner og unge jenter har. Med årets TV-aksjon skal vi gjøre noe med dette, slik at kvinner får mulighet til å skape et bedre liv for seg selv og sin familie."

Artikkeltags