Linnea takket for "sjukt" bra tolkninger på Hver gang vi møtes

STORTRIVDES: Det var en svært ærlig Linnea Dale som var midtpunktet, og hun stortrivdes med sitt program på TV2s Hver gang vi møtes.

STORTRIVDES: Det var en svært ærlig Linnea Dale som var midtpunktet, og hun stortrivdes med sitt program på TV2s Hver gang vi møtes. Foto:

Tinns egen gullstrupe Linnea Dale var "superhappy" med lørdagskveldens utgave av TV2s hver gang vi møtes, der hun fikk seks av hennes låter tolket av de andre artistene.

DEL

Det var Linnea Dales store kveld på TV2 suksess-serie "Hver gang vi møtes lørdag", og det er ingen tvil om at hun var svært fornøyd både med de andre artistenes låtvalg og med de versjonene hun fikk servert. Imellom fikk vi høre en dønn ærlig Linnea fortelle om sin voldsomme opptur som varte i lang tid fra hun var 16 år som deltaker i Idol til hun møtte veggen og følte hun skulle legge låtskriving og musikk på hylla og begynne på BI. Og at hun etterhvert har fått lysten til å komme tilbake, og har gjort det med ny låt med Donkeyboy og nytt solo-album på trappene. Samme dag slapp hun faktisk sin nye single. vi fikk høre som hennes samarbeid med Donkeyboy, med Øystein Greni fra Big Bang og mer fra hennes øvrige karrière.


Nordstoga først ut
Først ut i programmet var Odd Nordstoga, som hadde valgt "Wait for the morning", tittellåta fra hennes siste album fra 2018.
- Med en gang jeg hørte den visste jeg at det var en perfekt låt. Det er min favoritt av alt hun har laget, og jeg lagde nok en litt mer rocka versjon, seier Odd som kommer til å spille den på turnéåpningen på Vemork i neste uke.
- jeg må si jeg liker linnea veldig, veldig godt. en naturbegavelse og alltid utrolig flott når du ynger, sa Odd,som forteller det var spennende å få reaksjonen hennes. jeg er veldig fornøyd med låta, sier Odd Nordstoga til Radio Rjukan.
- Den var kjempeflott . Han lagde en versjon som ga meg en følelse av hjemme, sa Linnea som var veldig overrasket over at han sang låta på engelsk. En versjon som ga assosiasjoner til Roy Orbinson.
- Det var kjempeartig! Jeg sang mye engelsk før jeg ble soloartist, så det var egentlig naturlig for meg, forteller Odd.

Sometimes og Ambitions
Chris Holstein valgte kjempehiten "Sometimes" som tok over for Norges aller største singelsuksess noensinne "Ambitions", begge låter fra tida da Linnea Dale var medlem av bandet Donkeyboy.
Nummer tre var Fridas versjon av "Second chance".
- En av Norges desidert beste poplåter, og den er så morsom å gjøre., mente Chris, før han gikk på scene og leverte en funky versjon med blåsere og kor, som det var tydelig av Linnea likte.
- Fy fader, jeg så ikke det komme, men det var så trøkk, så rett i fleisen. det var deilig, sa Linnea.
Aslag Haugen fra Hellbillies dro overraskende fram selveste "Ambitions". Han hadde fått oversatt Norgeshistoriens største singlehit, oversatt av Tom Roger Ådland, som fikk over ett år på Topp 10 på VG-lista. Aslag var imponert over at hun meldte seg på Idol.

Imponert over Linnea
- Det hadde jeg aldri i livet tørt å gjøre, sa Aslag, før vi fikk litt av historien fra Linnea, som førte til at hennes pappa fikk telefon fra Donkeyboy.
- En låt jeg synes er veldig flott. Vi har gitt den tittelen "Draumane bleiknar" for de vi mener at låta handler om ungdomsopprør, løsrivelse trass, savn og vemod, sa Aslag før han gikk på scenen med en låt som han garantert kommer til å spille live med Hellbillies - i beste Hellbillies-tradisjon.
Fride Ånnevik hadde valgt "Second chance" om et forhold der man ikke er sikker på om det er noen vei tilbake. Det var den mest neddempede av låtene som ble presentert denne kvelden.
- Det var helt magisk, mente Linnea, som synes det var en utrolig kveld allerede halvveis.

Linneas egen favoritt
Tuva Syvertsen fra Valkyrien Allstars hadde valgt seg "Favourite mistake", som er Linneas egen favorittlåt av alt hun har laget, og som tydeligvis traff Tuva sterkt også.
- Jeg fikk min favorittlåt, jeg veit åssen det er. Du er ikke alene, sa Tuva før hun etter spillingen fikk vite at Linnea hadde fått frysninger over hele kroppen.
- Det var så forløsende. Den var helt rå, mente Linnea.
Hun fikk servert en intens rocka versjon som nok ikke blir glemt med det første, hverken av henne selv, av Tuva eller av radiostasjoner eller streaming-publikum.

Nyeste låta
Morgan Sulele hadde valgt den nyeste av alle låtene, nemlig den nye singlen Linnea har med Donkeyboy "Think you should", i norsk versjon og det var ingen tvil om at den versjonen traff.
- En deilig sommerlåt. For en deilig overraskelse, og jeg virkelig elsket hans versjon, sa Linnea som danset etter framføringen. Det var like før hun sa den var bedre enn hennes egen og Donkeyboys opprinnelige, men hun stoppet før hun sa det.- Tusen takk for ikveld. det var så sjukt stas å høres dere take på disse låtene, sa Linnea, som mente det hadde vært en s fin dag.
- Jeg er så superhappy, og det var en fantastisk dag, mente Linne, og fikk høre det samme fra Morgan og Frida.
Kommende lørdag er det Chris Holstein som er hovedpersonen, og Linnea skal tolke en av hans låter.


Artikkeltags