Gå til sidens hovedinnhold

Ubeseiret gjennom sesongen

Rjukans Jenter 13 er kretsmestere etter at de avsluttet sesongen på tabelltoppen uten tap, og mandag kveld mottok de pokal og bevis på kretsmesterskapet.

Mandag kveld var det trening som vanlig for Rjukans Jenter 13, selv om det var regn og mørk. På Bjørn Myhres Plass er det opplyst og fint for fotball og trening selv nå når er sesongen er over. For hvilken sesong det har vært for Rjukans Jenter 13, i alle fall da den først kom igang. For på grunn av koronapandemien ble det var en høstsesong i fotballen, og svært mange lag kom ikke i gang. Men Jenter 13 verket etter å spille, og de viser seg i resultatene. De har nemlig gått ubeseiret gjennom hele høsten, der bare en uavgjort borte mot Vinje, andrelaget på tabellen ga poengtap.
- Det var tre lag som trakk seg fra serien fordi de ikke klarte å stille lag etter korona, men vi har fått gode kamper, og jentene har vært ivrige på trening. det gir gode resultater, sier trener Martin Petersen, som har en overraskelse med til jentene idag. Nemlig kretsmesterpokalen og kretsmesterpins med logo fra fotballforbundet.

Ønsker flere spillere
Jentene debuterte høstsesongen med en imponerende 8-3 seier over Vinje hjemme, en kamp som viste seg å bli helt avgjørende, for Vi de tapte ikke en kamp resten av sesongen. Siden har det blitt seier på seier i 7'er-fotballen.
- Vi skulle egentlig spilt i 9'er-serien, men vi er bare ti spillere, og det blir litt skummelt hvis det oppstår skader, så derfor ble det 7'er-serie, forklarer Petersen.
- Men vi hadde treningskamp mot Heddal i 9'er-fotball, og da vant jentene også - 4-0, så det viser at de har nivået inne. Men selv om serien er over, skal vi trene og ha det gøy framover, forteller Petersen.
Jentene selv er imponert over pokalen, men ydmyke i forhold til at de er et godt lag.
- Nå havner dere i avisa, radioen og med bilde på fotballforbundets nettside, sier Martin, før han ber jentene ta på seg beviset om at de er kretsmestere - rett over hjertet. Med litt fikling får jentene beviset på plass. Dagens trening blir med nål på spillerdrakta.

Opp i 15-årsklassen
De har vunnet serier før, men det er første gang de får bevis i form av kretsmesterpokal. Nå er de tross alt gamle nok til å bli kåret til kretsmestere. Nå venter Jenter 15 for dem neste sesong.
- Det er for spillere som er 14-15 år, og det er tillatt med overårige på 16, og vi håper som sagt på at det dukker opp noen flere i alderen som ønsker å spille fotball, understreker Petersen.
- 10 spillere er litt få, og slik sett er vi sårbare, selv om det er et godt lag. Så vi håper det dukker opp flere, sier Petersen, og jentene er enige i at de lettest kan finne noen flere i samme alder å få med seg.
- De blir vel kake, spør en av jentene som bare er delvis fornøyd med pokalen helt på alvor, mens de andre jentene ler.
- Kake? Ja, dere burde egentlig spandere kake på meg, repliserer trener Martin til ny latter. Ingen tvil om at denne gjengen har en fin stemning i gruppa.