(Telemarksavisa): Ved 19-tiden onsdag kveld ble en ulv skutt og drept Finndøla kraftstasjon i Fyresdal. Det skal være den samme ulven som er observert en rekke steder den siste tiden, skriver NTB.

Utelukker ikke flere

I midten av mai ble det observert ulv ved Kjennerudvannet i Kongsberg. Ulven ble tidligere samme uke observert på Hurumlandet, senere i Drammen og i Røyken

Jan Arild Ålandsli er selv ikke med i jaktlaget som felte ulven i Telemark, men ble vitne til det hele onsdag kveld. Han var på vei for å hente datteren sin da han kom over jaktlaget langs veien.

Etter at ulven var skutt fikk han se den på nært hold og fikk også tatt bilder av det døde dyret.

– Den ble observert i Krossli i dag tidlig, så ble den observert i Fyresdal i ettermiddag, sier Ålandsli.

Ifølge Ålandsli har jaktlaget som felte ulven hevdet at det er samme ulv som sist helg ble observert gjentatte ganger i området mellom Bø og Seljord.

– Man kan ikke helt utelukke at det er flere. Vi skal undersøke stedet der ulven er skutt og ta den med oss. Det er statens eiendom, sier Espen Marker i Statens naturoppsyn til NRK.

Drepte sau og lam

Det vil i så fall også bety at det er samme ulv som drepte flere sauer og lam på en gård i Seljord natt til søndag.

Ved midnattstider natt til søndag hadde Eilev Bjørge i Seljord sin verste natt som sauebonde. Plutselig befant han seg på jordet midt mellom sauene og ulven.

– Jeg hørte bjellene. Sauene sprang som de var gale, og ulven tok både sau og lam, fortalte Bjørge til TA.

Totalt mistet Bjørge én sau og fem lam i angrepet.

– Det må være noe av det verste jeg har opplevd. Jeg sto der sammen med sauene og ulven og prøvde å jage den, sa Bjørge.