– Vidle, fine og blaude

SLAKT:  Slakter Stian Espedal holder slaktekurs i Rogaland. I juli skal han ta landsleir-ungdommen med på reisa fra slakt til ferdig mat. Det er en av mange aktiviteter ungdommen kan melde seg på. Foto: 4H Rogaland

SLAKT: Slakter Stian Espedal holder slaktekurs i Rogaland. I juli skal han ta landsleir-ungdommen med på reisa fra slakt til ferdig mat. Det er en av mange aktiviteter ungdommen kan melde seg på. Foto: 4H Rogaland

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Deltakere fra Tinn er med når 4H arrangerer landsleir i Klepp i Rogaland. Landsleieren går av stabelen 21-28. juli.

DEL

4H inviterer til leir Her kan du gå i Tom Cruise sine spor på Preikestolen, surfe i skumhvite bølger på Jæren, eller være med en slakter på alt fra slakt til ferdig middag.

– Det er bare litt av tilbudet til de 1500 ungdommene vi ønsker oss på landsleiren vår i juli, sier leirsjef i 4H landsleir 2018, Asle Østbø, i en pressemelding.

Komiteen som arrangerer årets landsleir håper å slå alle rekorder for deltaking. De har dessuten ambisjoner om å gi 4H-erne spektakulære og varme minner å ta med seg hjem fra en leir de seint vil glemme. Leirledelsen er svært stolte over programmet de nå har lagt fram. I Tom Cruise sine fotspor Både Preikestolen og Trollpikken skal få besøk av friske 4H-ere i sommer, lover Østbø. – Men ingen får lov å henge i tau over kanten på Preikestolen, slik Tom Cruise gjør i den nyeste Mission impossible. Ellers blir det tilbud om sushikurs, sjokoladekurs, trampolinepark og mye, mye mer.

Bånn pinne i ei uke

4H landsleir er en ukelang teltleir fullspekket med aktiviteter og underholdning. Leiren går på rundgang i fylkene annethvert år. Årets leir skal være på området til Øksnevad videregående skole i Klepp kommune i Rogaland. Her er store landbruksareal til leirens disposisjon. Målet har hele tiden vært å spre leiren rundt om i fylket, så både Stavanger, Egersund og Bryne må belage seg på å få besøk av mange ungdommer med varme hjerter og flinke hender den siste uka i juli. Så langt har 870 ungdommer mellom 14 og 25 år meldt seg på. 21 av dem kommer fra klubber i Telemark, blant annet fra Gransherad, Notodden, Skien og Tinn.

Tinn på fylkesleir

4H har flere leire å by på. Den 27. juni til 1.juli blir det fylkesleir for Vestfold og Telemark - arrangert av de 3 klubbene Lerka 4H i Hof, Flittig 4H i Andebu og Hjelpsom 4H i Vivestad. Leiren arrangeres på Sagatun i Vivestad. Hver dag er det temadag i ekte 4H stil, som kurs i matlagning, friluftsliv, skyting, blomsterdekorasjon og laging av Ola-bil.

Artikkeltags