Mediaprosjekt blei radio

LAGER "UKAS UTKAST": Ann-Helen Gustavsen, Lena Hegard, Stina Løvås Jakobsen og Helge Sigurd Amdal Telnes var lenge i tvil om hva deres prosjekter skulle bli, men da idéen om å lage podcast kom, endte de med å samarbeide. Dermed endte de opp på lokalradioen.

LAGER "UKAS UTKAST": Ann-Helen Gustavsen, Lena Hegard, Stina Løvås Jakobsen og Helge Sigurd Amdal Telnes var lenge i tvil om hva deres prosjekter skulle bli, men da idéen om å lage podcast kom, endte de med å samarbeide. Dermed endte de opp på lokalradioen.

Av

De var ikke i tvil da de skulle ha fordypningsprosjekt i medie og informasjonskunnskap. De ville prøve seg med å lage en podcast, som også blei radiosending med navnet Ukas utkast.

DEL

De fire elevene som har faget medie- og informasjonskunnskap mens de går andreklasse på studiesopesialiserende på Rjukan videregående skole fikk valget mellom mye ulikt da de skuller velge fordypningsprosjekt i faget, men hadde sin helt egne idé. De ville lage podcast for ungdom der ungdom tar for seg nyheter. det endte med at de ble utfordra til å også sende den på radio. En podcast er rett og slett et radioprogram som skal lyttes til eller lastes ned når som helst.

Første på onsdag
De fire - Ann-Helen Gustavsen, Lena Hegard, Stina Løvås Jakobsen og Helge Sigurd Amdal Telnes - var lenge i tvil om hva deres prosjekter skulle bli, men da idéen om å lage podcast kom, endte de med å samarbeide. De lot seg ikke skremme av at de beveget seg inn på ukjent territorium. I praksis kunne de ikke noe av det fra før, og når de ble utfordret til også å sende podcasten på Radio Rjukan ble det enda skumlere. Men slik ble det. Dermed fikk de lov å lage podcasten i radiostudio på Rjukan stasjon. Onsdag går "Ukas Utkast" på lufta for første gang på lokalradioen, og like etterpå er programmet tilgjengelig som podcast til nedlasting, på reneste NRK-vis.

Mange mål
De innrømmer det har vært bratt læringskurve, og at de fortsatt har mye å lære, og det nok litt ekstra betenkelig når de også må markedsføre det de holder på med i sosiale medier og på andre måter. Det er jo en del av prosjektet å nå ut, og karakteren de får på prosjektet nåles både på prosess og resultat, og ikke minst om de når ut til noen. Prosjektet er viktig for totalkarakteren i faget.
- Det har gått bra. Vi har måttet tenke på hva vi skal formidle, sier Helge Sigurd, og viser til at i media er man opptatt av avsender og mottaker, budskap og hvordan det når fram.
- Ukas Utkast er en podkast om alt og absolutt ikke ingenting, men vi har valgt å snakke om det som skjer og er i nyhetsbildet. Podcastene er til nedlasting, men i og med at vi snakker endel om nyheter, så er det ferskvare, sier Ann-Helen, før hun legger siste hånd på lydredigeringen, som blir bedre fra gang til gang. Før hun satte seg bak PC'en hadde hun ikke redigert lyd.
- Innholdet er vel bare saker som interesserer oss, også leker vi noen «leker» eller spiller litt, sier Ann-Helen.

På dypt vann
Nå lærer de seg mye nytt. En ting er lydopptak og tilgjengeliggjøring. Noe annet er markedsføring, og bruk av digitale løsninger. Det er i det hele tatt mye som er innafor pensum i faget som de nå er innom. Samtidig er det rart å høre seg sjøl, og vite at mange andre får høre det de har holdt på med.
Navnet "Ukas Utkast" spiller på at det er en podcast, og på onsdag i ukene framover kan sendinga høres på Radio Rjukan klokka sytten, og etterpå kan podcasten lastes ned fra facebokgruppe med samme navn, der folk inviteres til å gi tilbakemelding.
- Vi håper at mange har lyst til å høre på, og blir medlem av gruppa, sier Helge Sigurd, som tror de som lytter vil høre framgang fra program til program.

Artikkeltags