-Det skjer mye i kroppen og i følelseslivet når barna blir 10 til 13 år, og det kan være så mye de lurer på, sier helsesykepleierne Elisabeth Delos Santos og Louise Sørensen. De har jobbet sammen om dette prosjektet.

Kroppspress

-Barn i dag vokser opp med sosiale medier og internett, og blir vant til å se retusjerte kropper og ansikter. Dermed tror de at de selv er unormale som ikke ser sånn ut. Kroppspresset er enormt i dag, og vi vil formidle at de har grunn til å være stolte av det unike menneske de faktisk er.

Det er i denne alderen at puberteten starter, og da våkner gjerne nysgjerrigheten rundt seksualitet og forelskelse. Delos Santos forteller at barn helt ned i niårs alder ser porno på nett, og det kan gi et skjevt bilde av seksualiteten.

-Vi vil snakke om disse tingene, slik at de forstår at de er normale, enten de forelsker seg i samme kjønn eller motsatt kjønn. Vi vil også gi barna noen advarsler om nettet og alle fellene der. Vi vet jo at barn blir kontaktet av folk med gale hensikter, og det er viktig at barna vet at det skjer, sier Louise Sørensen.

Hyggelig ramme

Begge helsesykepleierne møter barna der de går på skolen, og om barna ikke tør stille spørsmålene i plenum, kan det bli lettere for dem å oppsøke helsesykepleierne når de kommer til skolen.

-Noen trenger bare å høre på denne gangen, for så å stille spørsmål i enerom, sier Delos Santos.

Det vil legges opp en hyggelig ramme rundt arrangementet, og biblioteket vi by på enkel servering. Barna fra alle barneskolene i Tinn er invitert.

-Så det blir anledning til å møte jevngamle venner fra andre skoler også denne dagen. Vi håper mange har lyst til å komme, sier Sørensen og Delos Santos.