Unni var langt fra vinneradressen på Rjukan da hun mottok vinnerbeskjeden fra Postkodelotteriet. Hun var nemlig på hytta i Austevoll da telefonen ringte før helgen. Hun er en av 60 vinnere i postnummer 3660 Rjukan som deler Postkodelotteriets ukesgevinst på 350 000 kroner.Det skriver lotteriet i en pressemelding.

Barnebarn

– Å jøss, å jøss, utbryter hun da hun får høre hvor mye hun har vunnet.

Unni er den som vinner aller mest på Rjukan, og kan vente seg 251 370 kroner inn på konto. Fra hytta i Austevoll forteller hun at hun gjerne vil bruke noe av gevinsten til å hjelpe barnebarna.

– Det drypper litt på barnebarna, sier den heldige vinneren.

Støtter WWF og SOS-barnebyer

Om du ikke er blant vinnerne på Rjukan, kan du likevel glede deg over at WWF Verdens naturfond og SOS-barnebyer vinner hver gang noen deltar i Postkodelotteriet. Minst 50% av nettoinntekten, etter at gevinster har blitt utdelt, går til de to organisasjonene. Siden 2018 har de mottatt over 155 millioner kroner fra lotteriet, som frontes av ambassadørene Tom Stiansen og Jorun Stiansen.

Hva er Postkodelotteriet?

Slik omtaler lotteriet seg selv:

Postkodelotteriet ble etablert i Nederland i 1989 og finnes i dag også i Sverige, Tyskland, Storbritannia og Norge. Siden oppstarten har lotteriene bidratt med mer enn 100 milliarder kroner til gode formål, noe som gjør organisasjonen til den tredje største private bidragsyteren i verden. Postkodelotteriet har sammen med SOS- barnebyer og WWF Verdens naturfond lisens fra Lotteritilsynet til å drive lotteriet i Norge, og minst 50 prosent av omsetning etter fradrag for gevinster, går til disse organisasjonene. Ifølge lisensen er omsetningen begrenset til 356 millioner kroner per år, noe som tilsvarer 148 000 abonnenter.