Gå til sidens hovedinnhold

Ut i åttendels for Telemarks håp

Det ble en 9. plass i NM i sandvolleyball for Rjukan ILs eneste deltaker i årets senior-NM i sandvolleyball. Sadegh Mohajer og Vegard Høidalen fra Skien.

NM I SANDVOLLEYBALL

Det har vært en spesiell volleyballsesong også, som kjent, men NM i sandvolleyball gikk av stabelen med koronarestriksjoner i helga. Årets senior-NM samlet 25 lag for kvinner, 31 lag for menn og 16 mikslag. Sadegh Mohjaer var eneste rjukanspiller i årets NM i sandvolleyball som altså gikk av stabelen fra 6-9. august på Voldsløkka i Oslo, der han var i team med sandvolleyball-nestoren Vegard Høidalen. Mohajer bor til daglig i Oslo, men representerer fortsatt Rjukan IL i sandvolleyball. De var med helt mot slutten men måtte gi tapt i åttendelsfinalen mot to gamle rjukankjenninger helt tilbake fra NM-tidene på Rjukan, Jonas Tomter og Stian Opsahl. de tapte 2-0 (21-15, 21-18) og måtte da ta til takke med 9. plass i NM. I kampen før hadde de da slått ut Jørn Gamlemoen og Christian Helland med 2-1 i sett (21-12, 11-21, 15-11).

Mol tok gull og bronse
Men det ble likevel et lite rjukan-napp i NM-pokalen, for rjukanfødte Kåre Mols kunne smile over både gull og bronse. Eldste sønn Hendrik Mol (fra Strandvik) forsvarte NM-gullet fra ifjor, da han vant pokalen sammen med Svein Solhaug (Koll, Oslo). De slo Christian Sørum som for mesterskapet spilte sammen med Mathias Berntsen, siden Henriks lillebror Anders Mol, som er Christian Sørums faste makker er ute med skade. De to brødrene Mol er som kjent spillere på hvert sitt norske sandvolleyballag, og er Norges nr. 1 og 2 på verdensrankingen av lag. Verdensener Christian Sandlie Sørum spilte for anledningen med to ganger tidligere gullvinner i NM, Mathias Berntsen, og laget måtte ta til takke med sølvmedaljer etter 2-1-tap i en svært spennende og underholdende finale. Ungguttene Markus Mol (3. eldste blad Mol) og Nils Ringøen imponerte oss alle nok en gang med solid spill i hele turneringen og ved å ta en overbevisende bronsemedalje.

Kvinneklassen

I klassen for kvinner kom den store overraskelsen i semifinalen mellom stortalentene Frida Berntsen/Birgitte Maaseide og turneringens førsteseed Oda Ulveseth/Ingrid Lunde. Til tross for at dette var første turnering for Oda og Ingrid på over et år grunnet skade, forventet nok mange at de ville kapre en finaleplass ut fra det gode spillet de viste på turneringens første dager. Men Frida og Birgitte imponerte stort i semifinalen, og ungjentene klarte å snu et klart tap i første sett til knapp seier i de to neste. Dermed ble det finale mot Sunniva Helland-Hansen og regjerende norgesmester Anne Guro Hjortland. I finalen spilte Sunniva og Anne Guro solid i alle faser, og de vant et velfortjent gull. I bronsefinalen vant Oda og Ingrid mot to unge jenter som spilte svært godt i sin første turnering sammen, Thea Jurgensen og Julia Thelle.
Det er også grunn til å nevne at en annen tinndøl var sentral i årets NM. Trym Mogen, tidligere aktiv sandvolleyballspiller for Rjukan og nå til vanlig journalist i Oslo, var NM-speaker under turneringen på Voldsløkka. Han var forøvrig Sadegh Mohajers faste makker i sandvolleyball i junior-åra, og deltok i flere junior-NM sammen.