Gå til sidens hovedinnhold

Ut på kunstneriske turer

Den nyoppstartede Tinn Kunstforening inviterer kunstinteresserte på utendørs workshop med kunstperspektiv.

Oppstarten av kunstforeningen sammenfalt med de voldsomme konsekvensene av koronapandemien, og foreningen måtte tenke i nye baner.

-Vi avventer det ambisiøse programmet for kunstutstillinger, og satser heller på å bygge opp en sosial arena for kunstinteresserte tinndøler, heter det i en pressemelding fra Tinn kunstforening. Det er Margrethe Kolstad bredde som er leder, og Signe Eira er nestleder. Øvrige medlemmer i styret er Leif Alberg, Steinar Miland, Steffen Fagernes Johannesen, Anita Meisler og Liv Solberg Andersen.

Med smittevernhensyn godt ivaretatt ønsker foreningen å legge til rette for sosiale møteplasser, og i første omgang betyr det utendørs workshop og turer rundt i Tinn med henblikk på kunst. Den første turen går til steder de anser romantikkens mestere kunne ha funnet inspirasjon, som Krokan og Sandviken.

-Det blir ikke lange og strabasiøse turer, men de som vil være med må kunne bære tingene sine til en egnet samlingsplass. Ta gjerne med drikke og niste, og noe å sitte på, heter det i meldingen fra Tinn Kunstforening.

Den første turen går søndag 21. juni, og det er planlagt i alt åtte turer. I disse workshopturene er det greit å drive med hva enn deltakerne liker å gjøre, enten det er å male bilder, fotografere, strikke, skrive, tegne eller bare observere.

Til høsten starter foreningen opp lesesirkel ledet av Leif Alberg, og når forholdene ligger til rette for det, vil de starte utstillinger på Rjukanhuset.