Utstilling med høy Oj-faktor: – Dette er helt ekstremt flott, sier Axel Mørch

Fantastisk: -Jeg har aldri sett maken. Axel Mørch beundrer her ett av de mange fantastiske papirklippene til Karen Bit Vejle.

Fantastisk: -Jeg har aldri sett maken. Axel Mørch beundrer her ett av de mange fantastiske papirklippene til Karen Bit Vejle. Foto:

-Dette er fantastisk. Jeg tror denne utstillingen kan regnes som en av de ekstremt flotte, sier Notoddenkunstneren Axel Mørch. Han er nesten stum av beundring over kunstverkene i papirklipp som nå kan sees på Telemarksgalleriet.

DEL

Etter å ha vært korona-stengt, åpnet Telemarksgalleriet dørene med en helt ny utstilling 16. mai. Med saksen som pensel har Karen Bit Vejle skapt utrolige kunstverk, med stor deltaljrikdom.

Uforståelig fint

Axel Mørch var en av rundt 40 som tok turen for å se nærmere på denne utstillingen. Og etter bare å ha sett halvparten, kunne han fastslå at dette var helt fantastisk, ja ekstremt flott.

-Da jeg leste om utstillingen, var jeg veldig spent på hvordan dette ville se ut. Jeg har aldri sett noe liknende før. Har sett fine ting klippet i papir, men ikke noe som dette. Det er helt utrolig, ja det er nesten uforståelig fint og detaljert. Å kunne behandle papir slik i en kunstnerisk kontekst, må sies å være høyst eksklusivt, fastslår mannen, som selv er kunstner.

Livet og historien

En annen som lot seg imponere over kunstverkene klippet i papir, var tidligere lærer Berit Moa fra Nordagutu.

-Fikk du litt assosiasjoner til elevene klipte snøkrystaller og limte dem på vinduene på skolen?

-Ja, men dette er noe helt annet. Dimensjonene, detaljene og tanken bak fascinerer meg. Alt er som et eventyr, men med elementer av livet og kjærligheten, og å ta vare på hverandre. Når jeg hørte hennes presentasjon på video, så jeg at hun faktisk har puttet inn Norges historie, fra fortid til nåtid, og med aktuelle spørsmål. Det er helt fantastisk.

Måtte bare se det: -Jeg måtte bare hit og se disse bildene. Se her har hun felt inn element av livet kjerlighet og det å ta vare på hverandre, sier Berit Moa.

Måtte bare se det: -Jeg måtte bare hit og se disse bildene. Se her har hun felt inn element av livet kjerlighet og det å ta vare på hverandre, sier Berit Moa. Foto:

-Blir sånn Oj!

-Jeg har lest om henne, og sett henne på TV og fant ut at jeg bare måtte hit for å skjønne bakgrunnen, hvordan hun tenker og gjør ting. Det er en livsstil, ikke bare en hobby. Og det var artig å høre at hun er inspirert av eventyrforfatteren H.C. Andersen, som også drev med papirklipp. Dette er noe man absolutt burde i skolen. Tenk bare på overraskelsen når du har brettet papiret, klippet ett mønster og så åpner for å se resultatet. Det blir sånn Oj!

Alle som har lyst på en skikkelig Oj-opplevelse, bør gå og se denne fantastiske utstillingen, som er åpen i lang tid framover.

Imponert: Det var mange som lot seg imponere over dimensjon og detaljer med mer i papirklippene .

Imponert: Det var mange som lot seg imponere over dimensjon og detaljer med mer i papirklippene . Foto:

Artikkeltags