- Jeg samarbeider med Jomfrureiser, som tilbyr aktivitetsreiser kun for damer. Dette er mitt 7’ ende år i samarbeid med dem. 2020 skulle blitt mitt toppår med nesten 11 fullbooket vandringsreiser, hvor 10 av dem skulle vært i utlandet ... Så kom koronaviruset og satte en stopper for det. Da måtte jeg tenke nytt, sier Hafredal.

- Jeg arrangerer allerede en Norges vandringreise til Lofoten og tenkte det ville være veldig stas å arrangere noe i mitt hjemfylke. Jeg er oppvokst på Valle i Bamble og har vært mye på vinterferie på hydrohyttene på Frøystul når jeg var mindre. Da var vi ofte på Rjukanbadet og spiste pizza i byen. Etterhvert ble det mest Rauland på skiferie, men da måtte jeg alltid kjøre om Tinnsjøen for å ta en stopp på Rjukan. Så kom ideen om vandring i Telemark, med utgangspunkt rundt Rjukan som jeg syntes har fantastiske fjell og omgivelser.

- Da Kaisa kontaktet oss på visitRjukan tenkte jeg at jo visst har vi vandreprodukter for denne målgruppen og viste henne vårt pakketilbud hvor du bor på Gaustablikk Høyfjellshotell og kan gå tre forskjellige toppturer rett fra hotelldøren, sier Hege Næss, daglig leder i visitRjukan.

Kaisa ville i tillegg inkludere historie og lokalmat. Så da ble det også overnatting på Rjukan Admini hotell, kombinert med guida tur i Sabotørstien og tur opp Stasjonslia for besøk på Selstali Seter.

- Disse jentene får virkelig med seg mange fine høydepunkter og fantastisk natur, slår Næss fast.

- Jeg har fått veldig god hjelp av visitRjukan, hotellene jeg skal samarbeide med og lokale aktører som har vært behjelpelig med nyttig informasjon og støtte. Jeg ser veldig frem til å vise frem perlene i Rjukan området til damer som ikke har vært der før. Hvem vet, kanskje blir dette en årlig vandrepakke som Jomfrureiser tilbyr, sier den spreke vandringslederen med et lurt smil.