Statkraft Region Sør-Norge har satt beredskap i Kjelavassdraget i Vinje kommune, i forbindelse med de store nedbørsmengdene i kombinasjon med smelting av nysnøen som har kommet i fjellet, før øvrig samme årsak som har ført til flom en rekke steder, blant annet på øst- og vestlandet i helgen.

Stort tilsig
Bruene over Ståvatn og ved utløpet i Vågslidvatn er stengt, og vegen ned til Ståvatn er stengt. Det er stort tilsig i Ståvatn, Kjelavatn og Bordalen og det tappes fra Venemo for å ikke få for mye vann i Venemo slik at overløp kan unngås.
- Vi er nå i en situasjon der vi har en 100 årsflom og jobber hardt for å unngå videre opptrapping. Mannskap har vært inn til Årmot for å åpne luke slik at vannet nå blir styrt mot Songa, opplyser Statkraft Region Sør-Norge i varselet de har sendt ut, og lagt på sin facebookside.

Følger situasjonen nøye
Statkraft følger situasjonen nøye og er i løpende kontakt med kommunene, NVE, politi og brannvesen. Det har vært flom i vassdrag i Oppland, Hedmark og Sogn og Fjordane i helgen. Søndag kveld var 22 veier på Vestlandet blitt helt stengt som følge av tilsvarende flom, men her opplyser man at man tror man har sett toppen av nedbørsmengdene. Det ble målt godt over 20 varmegrader en rekke steder, også i fjellområder i helga, og opptil 25,5 varmegrader, som er 0,1 unna oktoberrekorden i Norge.
Uværet som har blåst over sør-Norge i helgen er restene av den tropiske stormen som rammet florida så hardt i forrige uke.
Også i Tinn har det blitt målt godt over 20 grader på gradestokken i løpet av helgen en rekke steder.